Kamuda en fazla üye Memur-Sen'de;

Kamuda en fazla üye Memur-Sen'de

Kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarının üye sayıları Resmi Gazete’de yayımlandı. Memur-Sen ve bağlı sendikalar hem masadaki yetkisini hem de zirvedeki yerini korudu....

Kamu görevlilerinin temsil, yetki ve sorumluluğunu teslim ettiği konfederasyonun ve sendikaların bilinmesini sağlayan ve belirlenmesinde esas alınan “4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin Tebliğ”, Resmi Gazete’nin cumartesi nüshasında yayımlandı.

Buna göre bağlı sendikaların üyelerinin toplamı üzerinden Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)  1 milyon 54 bin 642 üye sayısıyla, “en çok üyeye sahip konfederasyon”, “yetkili konfederasyon” sıfatlarını korurken, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) 526 bin 684, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ise 150 bin 338 üye sayısıyla Memur-Sen’i takip etti.

Kamu görevlileri arasında sendikalaşma oranı yüzde 72,63 ile en yüksek seviyeye ulaşırken sendikalı kamu görevlisi sayısı 1 milyon 994 bin 845 oldu.

Memur-Sen’den yapılan açıklamada, “Sendika üye sayılarına ilişkin tebliğ; Memur-Sen’in, bağlı sendikalarının üyelerinin toplamı üzerinden 1 milyon 54 bin 642 üye sayısıyla, ‘en çok üyeye sahip konfederasyon’, ‘yetkili konfederasyon’ sıfatlarını koruduğunu, örgütlü güç noktasında zirvede bulunma istikrarını sürdürdüğünü, sendikal mücadele zemininde kamu görevlilerinin güven duyduğu ve güç verdiği emek örgütü olma itibarının sahibi olduğunu bir kez daha tescilledi” denildi.

Memur-Sen’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2022 yılı verileriyle kamu görevlileri sendikacılığında Türkiye'nin en büyük, kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu olmak onurunu Memur-Sen’in bir kez daha yaşamasının arkasındaki en büyük güç; hizmet kollarında, hizmet koluna dahil kurum ve kuruluşlarda, o hizmet kolunda görev yapan kamu görevlilerinin nezdinde ‘yetkili sendika’ sıfatını gereklerini yerine getirerek ‘toplu sözleşme masasını’, ‘akademik hizmet sendikacılığı’ sahnesine ve ‘kamu görevlilerine kazanım üretecek nitelikli gayret’ zeminine dönüştüren ‘Memur-Sen’e bağlı sendika olmak’ vasfının da hakkını veren on bir sendikadır.

Bu çerçevede, bugün yayımlanan tebliğle birlikte;

Eğitim-Bir-Sen 429 bin 792 üyesiyle yetkide 12. yıl;

Sağlık-Sen 265 bin 377 üyesiyle yetkide 14. yıl;

Diyanet-Sen 89 bin 272 üyesiyle yetkide 19. yıl;

Büro Memur-Sen 90 bin 805 üyesiyle yetkide 11. yıl;

Bem-Bir-Sen 61 bin 287 üyesiyle yetkide 17. yıl;

Toç Bir-Sen 45 bin 945 üyesiyle yetkide 15. yıl;

Bayındır Memur-Sen 21 bin 865 üyesiyle yetkide 12. yıl;

Enerji Bir-Sen 17 bin 563 üyesiyle yetkide 13. yıl;

Birlik Haber-Sen 14 bin 655 üyesiyle yetkide 11. yıl;

Ulaştırma Memur-Sen 11 bin 767 üyesiyle yetkide 11. yıl;

Kültür Memur-Sen 6 bin 314 üyesiyle yetkide 9. yıl konumuna erişerek sendikacılığın emeğe, insana, iyiye, güzele, doğruya, insana, refaha ve felaha dair gayret olduğunu kanıtlamıştır.

Bu itibarla, güvenleriyle gücümüze güç katan, üyelikleriyle örgütlülük noktasında kararlı tavır ortaya koyan kamu görevlilerine şükranlarımızı arz ediyor, akademik hizmet sendikacılığı yaklaşımından taviz vermeden sendikal mücadelede itibar markası olmayı Memur-Sen açısından değişmeyen durum, örgütlenmede istikrar ve rakipsizlik zirvesinde bulunmayı Memur-Sen için değişmeyen konum haline getiren kamu görevlilerinin takdirine ve teveccühüne mazhar olma çabamızı artırarak devam ettireceğimizi bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğe değer katma, ekmeği büyütme, bütçedeki payı yükseltme, haklarımızı ve çalışma şartlarımızı insan onuruna uygun hale getirme mücadelesinde Memur-Sen’e güven ve destek veren üyelerimize ve bağlı sendikalarımıza teşekkür ediyoruz”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum