İkinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimi takvimi netlik kazandı;

İkinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimi takvimi netlik kazandı

14 Mayıs günü yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre, cumhurbaşkanı seçimi 28 Mayıs'ta yapılmak üzere ikinci tura kaldı. Peki o güne kadar olan süreçte seçim takvimi nasıl işleyecek?...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimininikinci tura kaldığını belirtti..

Yener’in açıklamasıyla birlikte 28 Mayıs’ta yapılmasına kesin gözüyle bakılan ikinci tur cumhurbaşkanı seçimi takviminin nasıl işleyeceği de açıklık kazandı.

                             

18 MAYIS’A KADAR OLAN SÜREÇ İTİRAZLARLA GEÇECEK

Resmin olmayan seçimlerin duyurulmasından sonraki ilk 3 gün olan 15-16-17 Mayıs günleri sırasıyla ilçe ve il seçim kurulları ile YSK’ya yapılacak itirazlarla geçecek.

İlk olarak 15 Mayıs’ta ilçe seçim kurullarına, daha sonra çıkan kararlara göre 16 Mayıs’ta il seçim kurullarına ve en son 17 Mayıs’ta da yine il seçim kurullarından çıkan kararlara göre YSK’ya itiraz başvurusunda bulunabilecek.

İlk iki günde itiraz başvuruları saat 17:00’ye kadar devam edip saat 23:59’a kadar da sonuçlandırılacak. 17 Mayıs’ta YSK’ya yapılan itirazlar ise 18 Mayıs’ta karara bağlanacak.

 

14 MAYIS SEÇİMLERİNİN KESİN SONUÇLARI 19 MAYIS’TA RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANACAK

İkinci tur cumhurbaşkanı seçimleri takvimi kapsamında 19 Mayıs’ta 14 Mayıs günü yapılan seçimlerin kesin sonuçları Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Takvimler 20 Mayıs’ı gösterdiğinde ise, ikinci tur için ilk oy verme işlemleri gümrük kapılarında ve yurt dışında başlayacak.

24 Mayıs’ta yurt dışında devam eden oy verme işlemi sona erecek ve adayların radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

27 Mayıs’a gelindiğinde ise, seçim propaganda dönemi saat 18.00'de sona erecek.

 

28 MAYIS SEÇİMİNİN KESİN SONUÇLARI 1 HAZİRAN’DA BELLİ OLACAK

Tarih 28 Mayıs olduğunda ise oy kullanabilecek 60 milyondan fazla seçmen yeni cumhurbaşkanını belirlemek üzere sabah saat 08:00’de sandık başına gidecek.

Oy verme işlemi akşam saat 17:00’de bittikten sonra oy sayımı işlemlerine geçilecek. Oy sayma ve itiraz sürecinin birkaç gün içinde tamamlanması halinde, kesin sonuçların 1 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum