Hisseli tapu satış ve devrinde dikkat edilmesi gereken hususlar;

Hisseli tapu satış ve devrinde dikkat edilmesi gereken hususlar

Binlerce Şanlıurfalı tapu sahibini de ilgilendiren hisseli tapu satışında bilinmesi gerekli önemli konular açıklandı. Buna göre taraflar birlikte tapuda hazır olup işlemleri yapabilecekleri gibi, avukatları aracılığıyla ya da noter onaylı sözleşme yoluyla da devir işlemlerini gerçekleştirebilirler....

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren hisseli tapu satışında mülk sahipleri taşınmaz mülkiyetlerini satmak veya devrini yapmak istediklerinde dikkat etmeleri gereken veya yapabilecekleri bazı önemli hususlar var.

Bunların en başında gelen konu hisse sahiplerinin ortak bir kararla tapuda hazır bulunup işlemleri yapmaları iken, birlikte tapuda hazır bulunamayan mülk sahipleri vekalet verecekleri avukatları aracılığıyla da tapu devri sürecini ve gerekli diğer işlemleri gerçekleştirebilirler.

Hisseli tapu satışı başvurusunda izlenecek bir diğer yol da noter huzurunda onaylanmış sözleşmedir. Özellikle miras olarak kalan bir mülkün kardeşlere devri istendiğinde noterde yazılı bir sözleşmenin yapılması yeterli olabiliyor. Gerekli yollar iyi izlenmediğinde mülk sahibinin varislerinden payını kaybedenler olabilir.

Ancak tüm bu alternatif yollara rağmen, hisseli tapu satışlarında ilgili mülkün birçok hissedarı olması nedeniyle taraflar arasında anlaşmazlıklar çıkabilir ve dolayısıyla sürecin sona ermesi vakit alabilir. Çünkü hisseli tapu satışında en önemli ve gerekli konu, hissedarlar arasında ortak bir kararın olmasıdır.


HİSSELİ TAPU SATIŞI NEDİR?

Hisseli tapu, taşınmaz bir mal üzerinde hak sahibi olan kişilerin adlarının ve sayılarının bulunduğu tapu türünün adıdır.

Hisseli tapu genellikle miras yoluyla veya ortak bir mülkün sahipleri arasında yapılan anlaşmalar sonucunda ortaya çıkar. Bu tür tapuların hissedarı olan kişiler arasında belirli hak ve sorumluluklar bulunabiliyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum