Sinan Oğan'dan 'destek' açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldık;

Sinan Oğan'dan 'destek' açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldık

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs'taki ikinci turu için Sinan Oğan ve dağılan ATA İttifakı liderlerinden gelen açıklamalar son günlerin en çok konuşulan gündem başlıkları arasında. Sinan Oğan ikinci tura ilişkin merakla beklenen destek kararını açıklamak üzere kameralar karşısına geçti. Oğan, 2. turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu...

Son dakika haberi: Türkiye'de seçim hareketliliği tüm hızıyla sürüyor. 2. tur seçimlerine 6 günden az süre kaldı. İlk turda ATA İttifakı'nın aday gösterdiği Sinan Oğan yüzde 5,17 oranında oy almıştı. İlk turun ardından ATA İttifakı dağıldı. Oğan'a oy veren seçmenin ikinci turda nasıl bir tutum sergileyeceği merakla beklenirken Sinan Oğan, düzenlediği basın toplantısıyla ikinci tur kararını açıklıyor.

1

"2. TURA KALACAĞINI ÖNGÖRMÜŞTÜK"

Sinan Oğan'ın konuşmasından konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

"14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri öngördüğümüz üzere 2. tura kaldı. ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak 5,2 oranında oy alarak seçimlerin 2. turu üzerinde etkili bir noktaya ulaştık.

"Tehditler aldık, saldırılara uğradık, istedikleri şekilde davranmadığımız için hakkımızda yalan haber çıkardılar, kirli pazarlıkların parçası gibi gösterdiler, sosyal medya lincine uğradık. Ama yılmadık, yıkılmadık.

"YÜZDE 9-YÜZDE 16 BANDINDA OY BEKLİYORDUK"

"Yaklaşık 3 yıl önce eğer bir Türk milliyetçisi adayı olmazsa Türk milliyetçilerini yalnız bırakmayacağız dedik ve yola çıktık. Böyle bir aday çıkarsa biz çekileceğiz dedik. Ancak aday çıkmadı, biz çalışmalarımıza hız verdik. Sürecin sonlarına doğru ATA İttifakı kuruldu. 11 Mart'ta ittifakın adayı ilan edildim.

"Maalesef ki birçok kesim bizim son 1 ayda çıkıp 5.2 oy almamızı şaşırarak izliyor, daha doğrusu öyle zannediyor. Bilmedikleri, görmezden geldikleri durum şuydu: Biz bu çalışmayı 3 yıldır sürdürüyorduk, dip dalgayı 3 yılda hazırladık.

"ÇEKİLSEYDİK İLK TURDA BİTECEKTİ"

"Normal şartlarda almayı beklediğimiz yaklaşık yüzde 9-16 bandında bir orandı. Seçimin son düzlüğünde sayın Muharrem İnce'ye yönelik başlatılan aşağılık linç kültürünün hedefine ulaşmasıyla bu defa son 3 günde bize dönük başlatılan yargısız infaz çalışması seçmenlerimizin ürkmesine neden olmuştur. Çekilmemiz durumunda ilk turda seçimin biteceği gerçeğini sanırım herkes artık gördü.

"İlk günden beri ortaya plan koyduk, plana sadık kaldık. Hedefimiz devam ediyor. İnşallah gelecek yıllarda ulaşacağız. Temel kuralımız ise şudur: Plana sadık kal.

"ADAYLARIN BİZİM SÖYLEMLERİMİZE SARILMALARINI SAĞLADIK"

"Türk milliyetçiliğini ve Atatürkçülüğü ülkenin ana gündemlerinden biri haline getirdik. Türk milliyetçilerini kilit konumuna yükselttik. İki ittifak arasına serpiştirilmiş Türk milliyetçisi seçmeni siyasetin ana merkezine yeniden yerleştirdik. 2. tura kalan adayların bizim söylemlerimize sarılmalarını sağladık.

"HDP'NİN BELİRLEMESİNE ENGEL OLDUK"

"14 Mayıs seçimlerinde Türk seçmen iki ittifakı da Türk milletinin hassasiyetlerine gerekli dikkati göstermediği için ciddi biçimde uyardı. Dört temel konunun ele alınarak acilen çözülmesi gerekir. Bunlardan biri sığınmacılar meselesidir. İkincisi ise deprem meselesidir. Üçüncüsü de toplumu derinden sarsan ekonomik sorunlardır. Dördüncü temel konu ise ülkemize yönelik her türlü terör eylemiyle mücadelenin istikrarlı olarak sürdürülmesidir. Terörün siyasi uzantılarının siyasetten temizlenmesi gerekir. Atatürk'ün koltuğuna oturacak kişiyi terörle arasına mesafe koyamayan HDP'nin belirlemesine engel olduk.

"Cumhuriyet'le hesaplaşma tezleri tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Türk savunma sanayiinde istikrar zorunluluğu ortadadır. Türk dünyasıyla entegrasyon çalışmalarına hız verilmelidir.

"MİLLET İTTİFAKI BİZİ İKNA EDEMEDİ"

"Yeni geçilen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde istikrarın temelinde parlamento ve cumhurbaşkanlığının aynı ittifak yönetiminde olması önem arz etmektedir. Millet İttifakı yeterli başarıyı gösterememiştir, geleceğe dair tarafımızı ikna edecek bir perspektif sunamamıştır, parlamento çoğunluğunu sağlayamamış, istikrar faktörünü ıskalamıştır.

"Her türlü terör örgütlerine kesintisiz, istikrarlı bir mücadele devam ettirilecektir. Sığınmacılar ve kaçaklar meselesinde artık bir takvim mevcuttur ve bu takvim en kısa zamanda işlemeye başlayacak. Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde ülkelerine güven içinde geri gönderilmesi için tüm şartlar zorlanacaktır.

"28 Mayıs'ta seçimlerin 2. turu kritik öneme sahip. Her 2 adayla da görüşüp bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, angajman, talepte bulunmaksızın ilkelerimizi savunduk.

"Seçimlerin 2. turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenleri sayın Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum.

ANKARA'DA 'ATA İTTİFAKI' TRAFİĞİ

Öte yandan bugün Ankara'da ATA İttifakı partilerinde yoğun bir trafik vardı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu ise Adalet Partisi Vecdet Öz'ü ziyaret etti. Kritik görüşmeler sonrası yapılan açıklamalar kısa sürede gündem oldu

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum