Başkan Mehmet Kuş: Çölyak hastalarımıza desteğe devam edeceğiz;

Başkan Mehmet Kuş: Çölyak hastalarımıza desteğe devam edeceğiz

Toplumun hasta, yaşlı, engelli ve başka dezavantajlı kesiminden bireylerin hayatını kolaylaştırma amaçlı destek faaliyetlerini sürdüren Eyyübiye Belediyesi, ilçede yaşayan çölyak hastalarının kullanmak zorunda olduğu gıda kolilerini ailelere teslim etti....

Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan ile birlikte çölyak hastalarını ve ailelerini Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde misafir eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, gıda kolilerini teslim ettiği ailelerle sohbet ederek, ihtiyaçlarını istişare etti.

Seçildikleri günden bu yana dezavantajlı kesimlere destek olmaya, hayatlarını kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunmaya devam ettiklerini belirten Başkan Mehmet Kuş, “Bugün, çölyak hastası kardeşlerimize yardım elimizi bir nebze de olsa tekrar uzatıyoruz” diyerek, Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan’a hastalara gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Çölyak hastalarını evlerinde de ziyaret edeceklerini kaydeden Başkan Kuş, hastaların kullanmak zorunda oldukları ancak temin etmekte zorlandıkları gıda maddelerini temin ederek kendilerine ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

Eyyübiye’nin bir il kadar nüfusu olduğunu belirten Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan ise, Eyyübiye’de yaşayan 572 çölyak hastası olduğunu ifade ederek, “Şanlıurfa’da çölyak hastalarına ilk belediye yardımı, Eyyübiye ilçemizde başladı. Bu nedenle başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Şanlıurfa’da toplam 2217 çölyak hastası bulunduğunu sözlerine ekleyen Doğan, Türkiye çapındaki 48 çölyak derneği arasında Şanlıurfa’nın bir ayrıcalığı bulunduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da dört ayrı glütensiz ekmek fırını kurulduğunu, çölyaklı hastalara dokuz çeşit gıda maddesi temin ettiklerini ve onların da bu şekilde hayatlarını sürdürdüğünü dile getiren Doğan, “Bu malzemelerin temin edilmesinde ve hastalara ulaştırılmasında destek ve katkılarından dolayı başta, Başkanımız Mehmet Kuş’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum