Siverek'teki seralarda ürün çeşitliliği artıyor;

Siverek'teki seralarda ürün çeşitliliği artıyor

Siverek Belediyesince yapımı tamamlanarak tarımsal faaliyetlere başlanan seralarda çeşitli ürünlerin yetiştirilmesine devam ediliyor....

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, seralardaki çalışmalarını sürdürüyor.

Kentte tarımsal kalkınmanın desteklenmesi ve kadınların iş hayatına katılmasının arttırılmasına yönelik çalışan kooperatif, seralarda mevsime uygun ürün yetiştiriyor.

Yılın başında ekim çalışmalarına başlanan seralarda ilk ürün olarak yetiştirilen maruldan beklenen verimin alınması üzerine ikinci etap olarak salatalık ekimi yapıldı.

Salatalığın yanı sıra domates ekimi de yapılan seralarda hasat sevinci yaşanıyor. Seralarda istihdam edilen kadınların da katılımıyla olgunlaşan salatalıklar toplanarak pazarlanıyor.

Siverek Sebze ve Meyve Hali'ne gönderilen organik ürünler, oradan kent sakinlerinin sofralarına gidiyor.

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sorumlusu Servet Uğurlu, seralarda ürün çeşitliliğini arttırmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Birinci etapta marul ektiklerini belirten Uğurlu,  "Şubat ayında ektiğimiz marulların hasadını yaptık. Hemen ardından Mart ayı başında ikinci etap olarak domates ve salatalık ektik. Ektiğimiz sebzeler olgunlaştıktan hemen sonra istihdam ettiğimiz kadınlarla birlikte hasadına başladık. Tabi sebzelerimizin sağlıklı olması için düzenli olarak kontrollerini sağladık. Gerekli çalışmaları yaparak yabani otların sebzelerimize zarar vermemesi için ilaçlamasına azami dikkat ettik. Hasadına halen devam ediyoruz. Ürünlerimizi ilk olarak sebze ve meyve haline gönderiyoruz. Talep olması halinde zincir marketlere de satış yapıyoruz. Buradaki temel amacımız ilçemizdeki kadınlara tarımsal faaliyetleri öğretmek ve öğrendikten sonra buna yönelik adım atmalarını sağlamaktır." dedi.

 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum