Urfalı vekilin iddialarına müdürlükten yanıt geldi;

Urfalı vekilin iddialarına müdürlükten yanıt geldi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Tanal, ildeki 4 okulda yapılan projeyle Suriyeli öğrencilere ücretsiz yemek, servis, kıyafet ve kırtasiye malzemesi verildiğini ileri sürdü. Konuya ilişkin Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Okullarımızda eğitim gören hem yabancı uyruklu hem de Türk öğrenciler arasında ayrımcılık yapılmamaktadır” dendi....

ŞANLIURFA -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ile birlikte, Şanlıurfa’da SEUP projesinin uygulandığı 4 meslek lisesinde Suriyeli öğrencilerin tamamına ücretsiz yemek verildiğine yönelik bir açıklama yapmıştı.

“TÜM ÖĞRENCİLER, PROJE KAPSAMINDAKİ YARDIMLARDAN EŞİT ŞEKİLDE FAYDALANMAKTA”

 Okullarda ayrımcılık olduğu iddialarına ilişkin Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir açıklama geldi.

Müdürlük, ‘Şanlıurfa’da 4 okulda Suriyeli öğrencilere yemek, servis, giyim, kırtasiye ücretsiz veriliyor, ancak Türk öğrenciler ücretli olarak hizmet alıyor. Bu ayrımcılıktır.’ şeklindeki ifadelere yanıt olarak şu açıklamayı yaptı.

 “Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ifadelerle ilgili olarak basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

‘Şanlıurfa’da 4 okulda Suriyeli öğrencilere yemek, servis, giyim, kırtasiye ücretsiz veriliyor, ancak Türk öğrenciler ücretli olarak hizmet alıyor. Bu ayrımcılıktır.’ Şeklindeki ifadelere yanıt olarak aşağıdaki açıklamayı kamuoyuna sunmak istiyoruz:

Kısa adı SEUP olan KFW Alman Kalkınma Bankası Destekli Sosyal Ekonomik Uyum Projesi ile yine kısa adı PİKTES olan Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi kapsamında, Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de dahil olmak üzere okullarımızda eğitim gören hem yabancı uyruklu hem de Türk öğrenciler arasında ayrımcılık yapılmamaktadır.

Bu projeler çerçevesinde, maddi durumu yetersiz olan, ev hanesindeki öğrenci sayısı fazla olan aileler ve öksüz-yetim öğrenciler öncelikli olarak belirlenmektedir. Öğrencileri belirleme süreci, proje kriterleri göz önünde bulundurularak okul tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde, belirlenen tüm öğrenciler söz konusu yardımlardan faydalanmaktadır.

Bu bağlamda, öğrenciler arasında herhangi bir ayrımcılık yapıldığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Okulumuzda eğitim gören tüm öğrenciler, proje kapsamındaki yardımlardan eşit şekilde faydalanmaktadır”.

 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum