Haliliye'de 500 kilo bozuk tavuk eti ele geçirildi;

Haliliye'de 500 kilo bozuk tavuk eti ele geçirildi

Haliliye’de halk sağlığını korumaya yönelik iş yerlerinde denetim yapan zabıta ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş bozuk 500 kilo tavuk etini, çamaşır suyuna batırıp döner ve tavuk şiş satan iş yerine ceza kesti....

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gıda satışı yapan iş yerlerinin hijyen standartlarını korumasını sağlamak amacıyla denetimlerini devam ettiriyor.

Zabıta ekipleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol mühendislerinin yaptığı denetim çalışmaları kapsamında Bahçelievler’de faaliyet gösteren bir lokantaya baskın yapıldı. İş yerinin mutfak kısmında yapılan kontrollerde, patates cipsleri arasına gizlenmiş son kullanma tarihi geçmiş 500 kilo bozuk tavuk etti ele geçti.

Ele geçirilen kokmuş bozuk etlerin çamaşır suyunda bir süre bekletildikten sonra taze bir görünüm alarak daha sonra döner ve tavuk şiş yapımında vatandaşlara satıldığı tespit edildi.

Bozuk tavuk etlerine el koyan ekipler, etleri çöplükte imha etti. İşletme hakkında ise tutanak hazırlanarak, gerekli cezai işlemler uygulandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum