Şanlıurfa’da 'Dünya Süt Günü' nedeniyle öğrencilere süt dağıtıldı;

Şanlıurfa’da 'Dünya Süt Günü' nedeniyle öğrencilere süt dağıtıldı

Şanlıurfa’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şubesi tarafından “Dünya Süt Günü” etkinlikleri çerçevesinde ilkokul öğrencilerine süt dağıtıldı....

'Dünya Süt Günü' nedeniyle Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer Şair Abdi İlkokulu öğrencilerine süt dağıtıldı.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından öğrencilere süt ve sütün önemi hakkında çeşitli bilgilendirmeler yapıldı.

Süt dağıtımı yapılan okulda konuşan Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Murat Çakmaklı "Mucizevi bir gıda olan sütün, başta çocuklarımız olmak üzere her yaştaki insanın sağlıklı beslenmesinde büyük önem taşıdığı artık herkesçe bilinmektedir. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı kalsiyumun ana kaynağı olan süt; içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde büyük önem taşımaktadır. Süt kalp-damar hastalığı riskini yüzde 15’e kadar azaltabiliyor. Aynı zamanda süt ve süt ürünlerinin, bağışıklığı güçlendirici etkisinden dolayı tüketiminin önemi daha da artmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için süt ve diğer tüm gıda ürünlerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamasının denetimi amacıyla tüm ekiplerimizle sahada görev yapıyoruz. Sağlıklı nesiller için her birimiz sağlıklı gıdaların tüketimini öneriyoruz” dedi.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum