Haliliye’de sıfır atık ile 5 ayda 2500 ağacın kesilmesi önlendi;

Haliliye’de sıfır atık ile 5 ayda 2500 ağacın kesilmesi önlendi

Haliliye Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu kapsamda son 5 ayda toplanan kağıt atıklar ile 2 bin 500 ağacın kesilmesi, atık yağlarla ise 500 milyon metreküp suyun kirlenmesi önlendi....

Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle geri dönüşüm atağı sürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmete sunulan Sıfır Atık Marketler ve ilçenin belirli noktalarına kurulan geri dönüşüm kutularıyla vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlaması amaçlanıyor.

Bu kapsamda; Devteyşti Mahallesinde bulunan Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Şair Nabi Mahallesinde bulunan Buluntu Hoca Parkı ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sıfır Atık Market ile vatandaşlar, geri dönüşüme katkı sunacak atıklarını getirerek, karşılığında puan sistemiyle temizlik ürünlerini alıyor.

Proje kapsamında her gün yüzlerce kilo kağıt, plastik, metal ve atık yağlar Atık Dönüşüm Merkezleri ile geri dönüşüme kazandırılıyor. Son 5 ay içerisinde vatandaşların Sıfır Atık Marketlere götürdükleri ve geri dönüşüm materyallerinden toplanan kağıt atıklar ile 2 bin 500 ağacın kesilmesi önlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve evlerindeki atıkları götürdükleri bu marketler ve materyallerden toplanan atık yağlarla ise toplam 500.000.000 metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi. 

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum