Kursiyer kadınların el emeği ürünleri sergilendi;

Kursiyer kadınların el emeği ürünleri sergilendi

Karaköprü Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında açılan KARAMEK kurslarında kadınların ürettiği el emeği ürünler ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ dolayısıyla sergilendi....

Karaköprü Belediyesinin kadınların sosyal faaliyetlere katılımı ve el becerisi kazanması için açtığı KARAMEK kurslarında kadınlar öğrendikleriyle el emeği ürünler meydana getirirken, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen programla ürünler sergilendi.

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Karaköprü Belediyesi 4. Murad Kültür Merkezi ile Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde açılan sergilerde giyim, ahşap oyuncak yapımı, filografi, resim, mefruşat ve halı kurslarında kadınların kendi üretimleri olan el emeği ürünler sergilendi.

Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sergiye; Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Celal Şeker, Karaköprü Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Çelik ile usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Sergiyi gezen Başkan Yardımcısı Şeker ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çelik ürünlerle ilgili kursiyerlerden bilgi alırken, birbirinden güzel ürünler ortaya koyan kadınları tebrik etti.

Sergide konuşan Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Celal Şeker, “Kadınların el emeği göz nuru emekleri inşallah kendilerine her zaman geçim kaynağı olarak katkı sağlar. Bu sergi gerçekten çok örnek olmuştur ve kadınların neler yapabileceğini göz önüne koymuştur. Kurslara ve sergiye katılım gösteren tüm kursiyerlere, usta öğreticilere teşekkür ederiz” diye konuştu.  

Karaköprü Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Çelik ise evinde geçireceği boş zamanı değerlendirmesi için kadınlara yönelik birçok kurs açtıklarını dile getirirken, Karaköprü Belediyesinin kendilerine bu konuda çok destek olduğunu, sonucunda da böyle ürünler ortaya çıktığını söyledi.

Kurslarda eğitim gören kursiyer kadınlar da kendilerine böyle imkânlar sağlayan, kendilerine değer veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür edip kurslarla birlikte çok şey öğrendiklerini ifade ettiler.

Karaköprü Belediyesi 4. Murad Kültür Merkezi ile Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde açılan sergiler 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası boyunca devam edecek.

BİHA

 

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum