Arama
Arama Sonuçları
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Harran’da kimyon hasadı başladı!
Harran'da son yıllarda alternatif ürün olarak ekim alanı artan kimyonun hasadı başladı. Bölge çiftçileri bu yıl farklı bir ürün çeşidini deneyerek umutlarını yeşertiyor.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda yeni daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yeni atanan bazı daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı.
Bilim insanları araştırdı! İşte en zeki çocukların doğduğu ay
Çocukların doğdukları ay ile başarıları arasında bir bağlantı var mı? Çocukların doğdukları ayın, ilerideki başarılarına etkisi olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları tartışmalara son noktayı koydu. İşte en zeki çocukların doğduğu ay…
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden hayatını kaybeden Çevik ile ilgili açıklama!
Eyyübiye’de bir inşaatta çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik'in iş kazası sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin yarıda kesildiği iddialarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.
Eyyübiye'de kafasına briket düşen 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti!
Eyyübiye’de inşaatta çalışırken kafasına briket düşen 15 yaşındaki Abdullah Çevik yaşamını yitirdi.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Şanlıurfa’da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, aileleri ile birlikte GAP Havalimanından yapılan dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde duygu dolu anlar yaşandı.
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
Birecik’te Mehmet Begit’in ağabeyi tutuklandı
DEM Parti Birecik İlçe Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma neticesinde gözaltına alınan Mehmet Begit’in ağabeyi Halil Begit tutuklandı.
Şanlıurfa’da minikler Kur'an'a geçti
Birecik İlçe Müftülüğü Bekir Barış 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minikler Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadı.
Birecik’te DEM Parti binasına ikinci saldırı iddiası
Birecik’te DEM Parti binasına dün gece ikinci bir saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi. İlk saldırıyla ilgili seçim sonrası DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit gözaltına alınmıştı.
Şanlıurfalı Abdulsemet Ocakoğlu Avrupa şampiyonu oldu
Haliliye Belediyesi milli sporcusu Abdulsemet Ocakoğlu Slovakya'da düzenlenen Paralimpik Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında altın madalya kazanarak, Avrupa şampiyonu oldu.
Birecik’te parti binası saldıran şahıs yakalandı
DEM Parti Birecik İlçe Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma neticesinde, olayın faili olduğu belirlenen H.B. isimli şahıs yakalandı.
Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu
Harran Üniversitesi Hastanesi Anabilim Dalları, eğitim kalitelerini akreditasyonla tescillemeye devam ederken Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’nin yenilenmesi için başvuru gerçekleştirildi.
DEM Parti Birecik ilçe binasına silahlı saldırı!
DEM Parti Birecik İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken, ilçe binası maddi hasar gördü.
Haliliyeli gençler milli takıma gitmeye hak kazandı
Haliliye Belediyesinin gençlerin hizmetine sunduğu judo kursundan eğitim alan öğrenciler, Türkiye Şampiyonu oldu. Kentin gururu olan genç sporcular, milli takıma gitmeye hak kazandı.
Siverek’te trafik kazası: Yaralılar var
Siverek’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.
Siverek’te trafik kazası! 2 yaralı
Siverek’te iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Şanlıurfa'ya 76 yeni uzman hekim atandı!
Çocuk endokrinolojisi, çocuk nörolojisi ve çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları gibi alanlarda uzman 76 hekim Şanlıurfa’ya atandı.
Şanlıurfa’da öğrenciler oturma eylemi başlattı
ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Harran Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde oturma eylemi başlatarak Filistin eylemlerine destek veriyor.
Nisan ayı eğitim değerlendirme toplantısı Siverek'te yapıldı
Şanlıurfa’da her ay yapılan eğitim değerlendirme toplantısının adresi bu kez Siverek ilçesi oldu.
Şanlıurfa’da hacı adaylarına seminer
Şanlıurfa’da hac döneminde kutsal topraklara gidecek yaklaşık 2 bin hacı adayına yönelik başlatılan eğitim seminerleri devam ediyor.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Uzmanı Şanlıurfalıları ölümcül virüse karşı uyardı
Şanlıurfa'da yaz mevsiminin yaklaşmasıyla kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle açık havada vakit geçirme isteği artarken, piknik alanları, bahçeler, bağlar ve ormanlık alanlar vatandaşların akınına uğruyor. Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, sıcaklarda ortaya çıkan ve ölümcül olabilen kene ve benzeri haşerelere karşı ne gibi önlemler alınabileceğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.