Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa valiliği vatandaşları toz taşınımına karşı uyardı
Şanlıurfa Valiliği bölgemizde Cuma gününden itibaren etkili olacak olan toz taşınımına karşı vatandaşları uyardı.
Engelli ilkokul mezunları için müracaatlar sürüyor
Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysi Fırat, devlet memuru olmak isteyen engelli ilkokul mezunları için müracaatların başladığı belirterek, atanacak personel sayısının duyurulmasını merakla beklediklerini söyledi.
Haliliye parkları yaza hazır
Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, parkları yaza hazırlama çalışmaları kapsamında çim budama ve ağaçlandırma çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Şanlıurfalı Abdulsemet Ocakoğlu Avrupa şampiyonu oldu
Haliliye Belediyesi milli sporcusu Abdulsemet Ocakoğlu Slovakya'da düzenlenen Paralimpik Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında altın madalya kazanarak, Avrupa şampiyonu oldu.
Karaköprü'de tarfik kazası: 1 yaralı
Karaköprü’de bulunan Balıkayağı Kavşak çalışmasında feci bir kaza meydana geldi. Yolda seyir halinde olan otomobil kazı alanındaki kamyonun dorsesine uçtu. Kazada 1 kişi yaralandı.
Eyyübiye Belediyesinin botanik parkı açılışa hazırlanıyor
Eyyübiye Belediyesince yapımı tamamlanan Batıkent TOKİ Mahallesi Botanik Parkı açılışa hazırlanıyor.
Beyazgül’den Büyükşehir Belediyesinin borcuna ilişkin yeni açıklama
Geçmiş dönemin borcunu 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL olarak açıklayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine, eski başkan Zeynel Abidin Beyazgül'den bir yanıt daha geldi. Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart 2024 tarihi itibari ile alacak- borç mahsubu yapıldıktan sonra toplam borcu 2.800.000.000 TL’dir” açıklamasında bulundu.
Esemkulu’da 750 yıllık fıstık ağaçları bulunan alanda “izinsiz” sondaj çalışması
Karaköprü’de, ülkede ilk ekilen, yaklaşık 750 yıllık tescilli fıstık ağaçlarının bulunduğu kırsal mahallede doğal gaz ve petrol araması için “izinsiz” sondaj çalışması başladığı iddia edildi. Mahalle muhtarı ve vatandaşlar tapulu arazilerinde, sit alanı taşıyan alanda hiçbir bildirim yapılmadan, bilgileri dışında yapıldığını ileri sürdükleri çalışmaya tepki gösterdi.
Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu
Harran Üniversitesi Hastanesi Anabilim Dalları, eğitim kalitelerini akreditasyonla tescillemeye devam ederken Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’nin yenilenmesi için başvuru gerçekleştirildi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin borcu belli oldu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin borcu açıklandı. 31 Mart’ta AK Parti’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen belediyenin borcu görenleri şoke etti. İşte Büyükşehir Belediyesinin dudak uçuklatan borcu…
Şanlıurfa’da Trafik Haftası kutlandı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen trafik farkındalığı etkinliğinde yaptığı konuşmada son 4 ayda trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Vali Şıldak'ın açıkladığı verilere göre, son 4 ayda Şanlıurfa'da trafik kazalarında 74 kişi hayatını kaybetti.
YSK 31 Mart seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin sonuçlarını açıkladı. Yener, "Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde katılım oranı yüzde 78.12 olarak gerçekleşmiştir. 30 büyükşehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükşehir belediye başkanlığı kazanmıştır" dedi.
Karaköprü’de araba motosiklete çarptı 1 kişi yaralandı
Karaköprü’de elektriklerin olmadığı iddiasıyla trafik ışıklarının yanmaması sonucu bir otomobil motosiklete çarptı. Kaza sonucu motosiklette bulunan 1 kişi yaralandı.
Altın haftaya yükseliş trendinde başladı
Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeler, yatırımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Altın fiyatları yeni haftaya yükseliş trendinde başladı. Güncel ons altın değerinin yükselmesiyle beraber gram altın fiyatı bugün 2 bin 400 TL seviyesinde işlem görüyor. İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın 6 Mayıs Pazartesi günü altın fiyatları...
Yeni haftanın ilk gününe dolar ve euro nasıl başladı?
Yatırımcılar ve vatandaşlar dolar ve euro fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki, dolar ve euro haftanın ilk işlem gününe nasıl başladı? Dolar ve euro 6 Mayıs 2024 Pazartesi gününde serbest piyasada kaç TL'den işlem görüyor? İşte döviz kurunda son durum…
Vali Hasan Şıldak Halfeti’de incelemede bulundu
Vali Hasan Şıldak, Halfeti’de deprem konutlarını inceledi, ardından eski Halfeti Çarşı Merkezi’nde esnafı ziyaret ederek yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.
Haliliyeli gençler milli takıma gitmeye hak kazandı
Haliliye Belediyesinin gençlerin hizmetine sunduğu judo kursundan eğitim alan öğrenciler, Türkiye Şampiyonu oldu. Kentin gururu olan genç sporcular, milli takıma gitmeye hak kazandı.
Şanlıurfa'dan yüzmede büyük başarı! 3 madalya kazandılar
Şanlıurfalı sporcular Konya’da düzenlenen yüzme finallerinde dereceye girerek madalya kazandılar.
Hilvan’da trafik kazası: 2 yaralı
Hilvan’da seyir halindeki otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak tarlaya savruldu. Kazada 2 kişi yaralandı.
Vali Şıldak devam eden yatırımları inceledi
Birecik'te temaslarda bulunan Vali Hasan Şıldak, devam eden yatırımları inceleyerek tüm çalışmaların birebir takipçisi olduğunu söyledi.
Siverek’te trafik kazası: Yaralılar var
Siverek’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.
“Cumhuriyet'in Şiir 100'ü” Türk şiirinin zenginliğini gözler önüne serdi
Haliliye Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin Şiir 100'ü” adlı şiir ve müzik dinletisinde, edebiyat tarihimizin usta isimlerinin birbirinden güzel eserleri öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.
İçişleri Bakanlığı'nda koruma aracı ve polis sayısı azaltıldı
İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma aracı ve polis sayısının azaltıldığını duyurdu.
Şanlıurfa’da hekimler seçime gidiyor
Şanlıurfa Tabip Odası, yeni yönetimini belirlemek için seçime gidiyor. Genel kurul toplantısı bugün yapılacak.
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu için plan yapanlar dikkat
Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki Şanlıurfa’da hava nasıl olacak?
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede hassasiyeti bilinen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bizzat yürüttüğü, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili Cuma hutbesinden duyuru yapıldı.
Siverek’te trafik kazası! 2 yaralı
Siverek’te iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Eyyübiyeli gençler eğitim otaklarında kampa girdi
8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye Belediyesi eğitim otaklarında kampa girdiler. Gençlerin üniversite yolculuğuna sınırsız destek veren eğitim otakları, sınav haftasına kadar pazar günleri de hizmet veriyor.