Arama
Arama Sonuçları
Harran Üniversitesi'nde kısa film gösterimi yapılacak
Harran Üniversitesi'nde 'pandemi' ve 'deprem' temalı kısa film gösterimi yapılacak.
Şanlıurfa merkezli 6 ilde terör operasyonu
Şanlıurfa merkezli 6 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü adli makamlarca tutuklandı. 4 şüpheli sınır dışı edildi.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfalı Esra Kur’an-I Kerim'i parmak uçlarıyla hatim etti
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören görme engelli öğrenci Esra Deniz, 6 ciltten oluşan "Braille Alfabesi" yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.
Şanlıurfa dahil 62 ilde 544 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “KISKAÇ-15” operasyonlarında 544 şüpheli yakalandığını açıkladı.
Şanlıurfa merkezli 5 ilde DEAŞ operasyonunda 8 kişi yakalandı
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı TEM dairesi koordinesinde Şanlıurfa merkezli 5 ilde DEAŞ’a yönelik yapılan operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.
Dikkat: Adınıza miras kalmış olabilir
e-Devlet'te adınıza gizli miras kalmış olabilir. Çoğu kişi ise bunu bilmiyor. Peki gizli mirasınız olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? İşte detaylar…
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. İl içi atama takvimine göre, atama başvuruları bugün başladı.
Vali Şıldak Araştırma Hastanesini denetledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kurum denetimlerine bugün Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile devam etti.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Harran Üniversitesi'nde bilim şöleni
Eyyübiye Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vardin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hasan Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.Dr. Hülya Eraslan, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Birecik’te çöp evden 3 kamyon çöp çıktı
Birecik’te belediye ekiplerinin 6-7 ay önce çöp yığını attıkları yabancı uyruklu bir kadına ait evden 3 kamyon daha çöp çıkarıldı.
Şanlıurfa dahil 12 ilde DEAŞ operasyonu: Gözaltılar var
Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde DAEŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen Bozdoğan-34 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfaspor’un kaderini belirleyecek 2 maç!
Trendyol 1. Lig'de ilk sezonunu geçiren Astor Enerji Şanlıurfaspor, son 3 maçta galibiyet alamayarak ligde kalma mücadelesinde geriledi. Önce Bandırmaspor ile berabere kalan sarı yeşilli ekip, sonrasında Bodrumspor’a kaybetti. Son olarak Şampiyon Eyüpspor'a 3-1 mağlup olan sarı-yeşilliler, puanını 34'e yükseltti ve küme hattından sadece 1 puan önde kaldı. Ligde kalmak için kritik 2 maça çıkacak olan Şanlıurfaspor, bu karşılaşmalarda galip gelerek ligde kalmayı başarabilecek mi?
Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.
Viranşehir Belediyespor şampiyonluğunu ilan etti
Sahasında ağırladığı Kilisspor’u 7-0 yenen Viranşehir Belediyespor, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 3. Lig’e yükseldi. Böylelikle Viranşehir’in 37 yıllık 3. Lig hasreti sona erdi.
Şanlıurfaspor evinde mağlup oldu
Trendyol 1. Lig’de kalma mücadelesi veren Şanlıurfaspor, ligin 32. haftasında kendi sahasında lider Eyüpspor’a mağlup oldu:1-3.
Hilvan’daki yangından acı haber!
Hilvan’da kırsal mahallede evin mutfağında dün çıkan yangında yaralandıktan sonra hastanede tedaviye alınan 48 yaşındaki Sebahat Nibak hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Vali Şıldak duyurdu! Motosiklet denetimleri artırılıyor
Şanlıurfa'da sosyal medyada sıkça gündeme getirilen motosiklet kullanımı kaynaklı kazalarla ilgili Vali Hasan Şıldak, ilgili birimlere talimatını verdi ve gelişmeyi vatandaşlara duyurdu.
Şanlıurfa dahil 34 ilde terör operasyonu!
Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu illerde jandarma ve emniyet ekipleri tarafından yapılan “Bozdoğan-30” operasyonlarında 147 şüpheli yakalandı.
Harran Üniversitesine 5 yeni bölüm!
Harran Üniversitesi’ne yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 5 yeni bölüm açıldı.
Haliliye’de kantinlere sıkı denetim
Haliliye Belediyesi, öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla ilk ve ortaokul kantinlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, hijyen kurallarına uyulması için uyarılarda bulundu.
Meteoroloji'den Şanlıurfa için 'sarı' uyarı: Toz taşınımı bekleniyor
Meteoroloji'nin 26 Nisan hava durumu raporuna göre Şanlıurfa dahil 35 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda toz taşınımı beklendiği bildirilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Başkan Gülpınar: Çocuklarımız için daha adil ve müreffeh bir Türkiye hedefiyle çalışacağız
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gülpınar, “Yarının gençlerine adil, müreffeh ve yaşanabilir bir Türkiye bırakma gayesiyle azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Karaköprü Belediyespor şampiyon oldu!
TFF 3. Lig 3. Grup 29. hafta karşılaşmasında Karaköprü Belediyespor sahasında Osmaniyespor’u konuk etti. Karşılaşma 2-1 kırmızı siyahlı ekibin galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla beraber Urfa ekibi ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu garantilerken tarihinde, ilk kez TFF 2. Lig'de mücadele edecek.
Şanlıurfaspor Bodrum deplasmanında üstünlüğü koruyamadı: 2-1
Trendyol 1. Lig’de 31. hafta karşılaşmasında Şanlıurfaspor deplasmanda Bodrumspor’a konuk oldu. Ceylanlar rakibine 2-1 yenildi.
Şanlıurfa’da binlerce öğrencinin bursluluk sınav heyecanı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı bugün saat 10.00'da tek oturum olarak başladı. Şanlıurfa’da da binlerce öğrenci 2 saatlik sınavda ter döktü.