Arama
Arama Sonuçları
Harran Üniversitesi'nde kısa film gösterimi yapılacak
Harran Üniversitesi'nde 'pandemi' ve 'deprem' temalı kısa film gösterimi yapılacak.
Bilim insanları Harran Üniversitesinde buluştu
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
PFDK cezaları açıkladı!
PFDK kararlarını duyurdu. Bu kapsamda Şanlıurfaspor’a Manisa Futbol Kulübü müsabakasında yaşanan olaylar nedeniyle toplamda 240 bin TL para cezası verdi.
Şanlıurfa merkezli 6 ilde terör operasyonu
Şanlıurfa merkezli 6 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü adli makamlarca tutuklandı. 4 şüpheli sınır dışı edildi.
Şanlıurfa’nın 2023 trafik kazası bilançosu açıklandı
TÜİK’in açıkladığı Şanlıurfa’nın 2023 yılına ilişkin trafik kazası bilançosunu korkuttu. Geçen yıl Şanlıurfa’da 11 binden fazla kaza meydana gelirken bunların 4 bin 780’i ölümlü-yaralanmalı kaza olarak kayıtlara geçti. Bu kazalarda 144 kişi yaşamını yitirirken, 7 bin 700’den fazla kişi de yaralandı.
Bugün altın fiyatları nasıl?
Şanlıurfa’da altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeler, yatırımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Şanlıurfa’da çeyrek altın düştü mü? İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın 16 Mayıs 2024 Perşembe güncel altın fiyatları...
Şanlıurfa’da gazeteye ait motosikleti çalıp kayıplara karıştı
Karaköprü’de Urfanatik Gazetesine ait motosikletin direksiyonunu kıran hırsız, kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kameralarına yansıdı.
Eyyübiye parkları artık kendi üretimiyle yeşilleniyor!
Eyyübiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tesislerinde, atölyeden sonra fidanlıkta da üretim başladı.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
ŞUSKİ’de daire başkanı görevden alındı
Şanlıurfa’da içme suyuyla ilgili şikayetler devam ederken ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Yavuz Selim Boyacı görevden alındı. Boyacı’nın yerine atanacak isim de belli oldu.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Beyazgül'den Instagram hesabı ve borçlar hakkında açıklama
Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Instagram hesabının hacklendiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı yazısının bu nedenle değiştirilemediğini duyurdu. Beyazgül, sorunun en kısa sürede çözüleceğine inandığını belirtti. Beyazgül ayrıca, son günlerde belediye borçlarıyla ilgili yapılan asılsız iddialara da tekrar cevap verdi.
Vali Şıldak Araştırma Hastanesini denetledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kurum denetimlerine bugün Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile devam etti.
Şanlıurfa’da Gazze eylemi!
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle bütün ilişkilerinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da da Kitap Vakfı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ı andı ve İsrail’e tüm ilişkilerin kesilmesi için basın açıklaması düzenledi.
Londra'daki fuarda Şanlıurfalı fotoğrafçının eserleri sergilenecek
İngiltere’nin başkenti Londra’daki ünlü fotoğrafçılık fuarında bu yıl Şanlıurfalı fotoğrafçı Sinem Dişli’nin koleksiyonunda yer alan Göbeklitepe, Soğmatar ve Urfa güllesi eserleri de sergilenecek.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Şanlıurfaspor evinde kazarak ligde kaldı
Şanlıurfaspor ligin son maçında Manisa FK’yi 2-0 yendi. Düşme hattındaki rakibi Tuzlaspor'un da puan kaybetmesiyle beraber Şanlıurfaspor averajla ligde kalmayı garantiledi.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
DGS başvuruları başladı!
DGS başvuruları için bekleyiş sona erdi. Başvurular başladı. Sınava başvuracak adayların DGS Kılavuz’unu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuzda başvuru tarihleri, ücreti, geç başvuru tarihi gibi birçok ayrıntı yer alıyor. Peki, DGS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
Eyyübiye'de parklar yerli üretim mobilyalarla güzelleşiyor!
Eyyübiye Belediyesi’nin hizmete aldığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atölyesi, fabrika gibi üretim yaparak katma değer üretmeye devam ediyor.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Şanlıurfa’da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, aileleri ile birlikte GAP Havalimanından yapılan dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde duygu dolu anlar yaşandı.
Gram altın tekrar yükselişte!
Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeler, yatırımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Altın fiyatları haftanın son işlem gününde dar aralıkta seyrediyor. Altın yatırımı yapanlar ya da yapacak olanlar gram altının kaç TL olduğunu merak ediyor ve araştırıyor. 10 Mayıs 2024 Cuma gram altın kaç TL? Çeyrek altın ne kadar oldu? İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın güncel altın fiyatları...
PFDK cezaları belli oldu
Çorum FK maçı sonrası PFDK’ya sevk edilen Şanlıurfaspor'a ceza yağdı.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Şanlıurfa'da çöl tozu etkili olacak
Şanlıurfa’da son haftalarda etkili olan çöl tozunun sonu gelmiyor. Bu kez hem Afrika hem de Suriye üzerinden çöl tozu geliyor. Şanlıurfa’da cuma ve cumartesi çamur yağmuru bekleniyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin mevcut borç durumu detayları açıklandı
Seçimlerin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde, belediyenin mevcut borç durumu “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” çerçevesinde şeffaf belediyecilik ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme açısından açıklandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL borcu var.