Arama
Arama Sonuçları
Pandemiye yakın sayılarda influenza vakaları görüyoruz...
Son zamanlarda sıklıkla görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin konuşan Prof. Dr. Ateş Kara, "2009’da domuz gribi pandemisi olmuştu, dünya genelinde neredeyse o dönemki sayılara yakın sayılarda influenza vakaları görüyoruz, yetişkinlerde de sayılar yüksek. Hem hastane başvurularında hem yatışlarında yüksek rakamlarımız var ama çok panik oluşturacak, ağır diyeceğimiz bir tablo değil. Bu hafta itibariyle azalma çok belirgin başlamıştı, önümüzdeki 15 gün içerisinde de belirgin şekilde olacaktır ama tamamen bitecek anlamına gelmesin. Küçük de olsa bir 2’nci dalga yapabilir" dedi.
Amasya'da bir hemşire hayatını kaybetmişti! Uzman isim 'Acil başvurular çok arttı...
Türkiye'de son günlerde sık görülen ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü nedeniyle bir hemşirenin hayatını kaybetmesi, dikkatleri bu hastalığını üzerine çekti. Amasya'da görev yapan hemşire Minecan Tek, soğuk algınlığı şikayetiyle tedavi gördüğü görev yaptığı hastanede "domuz gribi" nedeniyle 32 yaşında hayatını kaybetmiş ve hemşirenin cenazesi, mesai arkadaşları tarafından memleketi Iğdır'a uğurlanmıştı. Üzücü olayın ardından uzmanından uyarılar gecikmedi. İşte detaylar...
Can Kaybı Artıyor
Şanlıurfa’da vatandaşların rahatsızlanınca sıklıkla kullandığı Atom (sarı serum) İstanbul’da 64 yaşındaki adamı canında etti.
Uzman Doktor Nihat Önür'den viral enfeksiyon uyarısı
Sağlığı etkileyen önemli faktörlerden birinin sıcak-soğuk farklılığı olduğunu belirten uzmanlar, mevsimsel geçişlerin bazı hastalıkları alevlendirdiğini söylüyor.
Kış aylarında sağlıklı beslenme önerileri
Kış aylarında neredeyse herkes bir kez soğuk algınlığı, grip hastalığına yakalanmaktadır. Beslenmemizde yapacağımız ufak dokunuşlar belki hastalığa yakalanmamanıza ya da daha kolay atlatmamıza neden olabilecektir. Amaç, beslenmede yapılacak ufak değişiklikler ile bağışıklık sistemini güçlendirmektir.
Grip salgını aktarlara yaradı
Şanlıurfa’da havaların iyice soğuduğu ve kar yağışının beklendiği bugünlerde aktarlara ilgi arttı. Vatandaşlar soğuk kış günlerini hastalanmadan geçirmek, bağışıklıklarını artırmak için şifalı bitkilere yöneldi. Yoğunluğun arttığı çarşıda ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve adaçayı faydaları nedeniyle yok satarken, aktarlar özellikle ıhlamura talebin arttığını belirtti.
Uzmandan antibiyotik uyarısı: Virüslere antibiyotik etki etmez
Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezleri üst solunum yolu enfeksiyonları, grip, influenza ve COVID-19 vakaları nedeniyle dolup taşarken, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı’dan antibiyotik uyarısı geldi. Doğancı, “İnfluenza, COVID-19 ve diğer virüslere antibiyotikler etki etmez. Bu şekilde antibiyotik direncini artırıyoruz. Hastalığın erken döneminde kullanılan antibiyotikler, komplikasyonların daha ağır geçmesine yol açıyor” dedi.
Kış aylarında çocuklara kış hastalıklarına karşı önlem aldırın
Birecik Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Mehmet Ertaş, kış aylarında çocukların sıklıkla hastalanmalarının nedenlerini ve bu hastalıklardan korunmak için alınması gereken önlemleri anlattı.
KOAH'ın tedavisinde erken teşhis şart
16 Kasım Dünya KOAH günü nedeniyle Harran Üniversitesi Hastanesinde KOAH’a dikkat çekildi, tedavi ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verildi. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hamdiye Turan, Dünya KOAH Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, KOAH hakkında bilgi verip, bu hastalıkla mücadele yollarını anlattı.
Kış aylarının gelmesiyle aktarlarda fiyatlar yükselebilir
Nezle-grip mevsimi yaklaşırken Şanlıurfa’daki aktarlarda hareketlilik kısmen başladı. Vatandaşların hastalıklara karşı en çok uğradığı yerlerden olan kentin tarihi çarşılar bölgesinde bulunan aktarlarda sıcaklıkların hala mevsimine göre yüksek olması satışları etkilemiş durumda. Ihlamur, kuşburnu, adaçayı, özel karışım kış çayları… Etiketler geçen yıla göre çok değişmemiş durumda. Ancak esnaf, havalar soğuyunca fiyatların da artabileceğini söylüyor.
Bakan Koca’dan aşı ve kapanma açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19’la mücadelede toplu aşı kampanyası ya da kapanma olacak mı sorusuna açıklık getirdi. Eris varyantı sebebiyle küresel ve yerel propaganda yapıldığını belirten Bakan Koca, Covid-19’la bundan sonra nasıl mücadele edileceğini duyurdu. Peki toplu aşı kampanyası ve kapanma olacak mı?
Bakan Koca’dan endişelendiren Eris varyantı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Eris varyantının hasta etme gücünün daha düşük ancak bulaşıcılığının daha fazla olduğunu belirterek, “Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Paniğe gerek yok" dedi.
Bakan Koca: Lütfen ihmal etmeyelim
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada grip aşısı uygulamasının başladığını duyurarak, 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için grip aşısı ücretsiz olduğunu duyurdu.
Grip aşısı uygulama takvimi başlıyor
Sağlık Bakanı Koca, 15 Eylül itibariyle 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için grip aşısı uygulama takviminin başlayacağını duyurdu.
Kış öncesi korona virüsü endişesi!
DSÖ, korona vakalarında dünya genelinde artış olduğunu belirterek, özellikle kuzey yarım küredeki artışlarının endişe verici olduğunu duyurdu.
Deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı dikkat!
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Reşat Ceylan, depremle birlikte bozulan çevre koşulları ve yaşanılan travmaların zamanla birçok enfeksiyon hastalığının oluşmasına neden olabileceğini belirterek, uyarılarda bulundu.
Sağlık Bakanı Koca’dan deprem bölgesinde hastalık açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde 1 suçiçeği vakasının saptandığını açıkladı. Bakan Koca ayrıca akut ve bağırsak enfeksiyonlarında da artış olduğunu kaydetti.
Salgın 'şire' ürünlerine ilgiyi arttırdı
Şanlıurfa’da soğuk ve kurak geçen kış aylarında insan vücudunu sıcak tutan ve her derde deva olarak adlandırılan şire ürünlerine ilgi arttı. Kentte özellikle soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez yemişleri olan pestil, çekçek, kuru üzüm, cevizli ve fıstıklı sucuk gibi ürünler vitrinleri süslüyor. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon gibi hastalıklara karşı koruma sağlayan ürünler talep görüyor.
İlaç bulamayan hasta öfkesini eczacıdan çıkartıyor
ÖZEL HABER | Türkiye’nin dört bir yanında ilaç bulamayan hastalarla eczacılar karşı karşıya kalıyor. Şanlıurfa’da eczacılık yapan Abdulkadir Işık, “Gecenin bir vaktinde hasta acil ilaç almak için eczaneye geliyor. Eczanede ilaç bulmayınca öfkesine hâkim olamayabiliyor” dedi. Şanlıurfa Eczacı Odası ise piyasadaki ilaç sıkıntısına dikkati çekerek, “Bugünlerde eczanelerde en çok duyulan cümle 'maalesef bu ilaç şu an piyasada yok'” açıklamasında bulundu.
Vatandaş şifayı aktarda arıyor
Şanlıurfa’da havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel hastalıklarda dikkat çeken artış görülüyor. Piyasadaki ilaç sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar şifayı bitkilerde arıyor. Vatandaşlar kentin tarihi çarşılar bölgesindeki aktarlara koşarken ıhlamur, ada çayı, hibiskus, zencefil, zerdeçal ve çubuk tarçın gibi ürünler yoğun talep görüyor.
Urfa'da hastanede uzayıp giden kuyruklara vatandaştan tepki
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sabahın erken saatlerinde uzayan kuyruklar hastaları çileden çıkardı. Vatandaşlar hastanedeki uzun kuyruklara sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.
Şanlıurfa’da hastaneler çocuk hastalarla doldu
Şanlıurfa’da son haftalarda hastanelerin acil ve poliklinik servisleri hasta çocuklarla doldu. Havaların soğumasının ardından gribal enfeksiyon şikayetleriyle aynı seyreden ancak iyileşme süreci uzun ve ağır geçen salgın, özellikle küçük çocuklarda etkili oluyor. Okullarda hızla yayılan salgınla ilgili ailelere uyarılarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Serhat Deveci, çocukları hastalıklardan korurken özellikle doğru bilinen yanlışlara dikkati çekti.
Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat!
Suruç Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Seher İdil, havaların soğumasıyla çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına karşı uyardı.
Urfa’da sağlık yetkililerinden, en az antibiyotik yazan hekime teşekkür
Şanlıurfa’da sağlık yetkilileri, antibiyotik kullanım oranının düşürülmesini sağlamak amacıyla reçetelerinde antibiyotik ilaçlara daha az yer veren doktorlara çiçek verdi.
Uzmanı uyarı! Gereksiz antibiyotik kullanımı vücudu dirençsizleştiriyor
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Reşat Ceylan, gereksiz antibiyotik kullanımının vücudu dirençsizleştirdiğini ifade etti.
Gereksiz antibiyotik kullanımı vücudu dirençsizleştiriyor
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Reşat Ceylan, gereksiz antibiyotik kullanımının vücudu dirençsizleştirdiğini ifade etti.
Şanlıurfa’da grip ve soğuk algınlığına karşı doğal çözümler
Şanlıurfa'da, sonbaharın gelişiyle gece-gündüz arasındaki sıcaklık farklılığı ve mevsimsel geçiş, grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, gribal hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar da aktarlarda bugünlerde yoğunluk oluşturuyor.
Grip aşısı eczanelerde satılmaya başlandı
Bugün itibarıyla isteyenler grip aşılarını ücret karşılığında eczanelerden satın alabilecek.
65 yaş üstü ve kronik hastalar için grip aşısı açıldı
Sağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü ve kronik hastalar için grip aşılarının bugünden itibaren sisteme tanımlandığını duyurdu.
Maymun çiçeği vakalarında son durum!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de maymun çiçeği vakalarını açıklayıp, ülke içinde korkulacak bir hastalık olmadığını ifade etti.