Arama
Arama Sonuçları
Gençler, Haliliye Belediyesi ile spor alışkanlığı kazanıyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki spor kursları, gençlerin geleceğe emin adımlarla hazırlandığı merkezler olmaya devam ediyor.
Emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!
Emeklilere müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Bu imkan Şanlıurfa dahil Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler için geçerli olacak.
Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Projesi'nin ana sponsoru oldu
THY, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkıda bulunarak, 12 arkeolojik alanı kapsayan Şanlıurfa’daki Taş Tepeler Projesi'nin 2024-2029 yılları arasındaki ana sponsoru oldu.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Kuş’tan Anneler Günü mesajı
Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyecilik hizmetlerinin odağında annelerin olduğunu söyledi. Başkan Kuş, yapılan yatırım ve hizmetlerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini özelde ise annelerin mutluluğunu hedef aldığını ifade etti.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Haliliye gençlerden tekvando ve judo kurslarına ilgi
Haliliye Belediyesi bünyesinde bulunan kurslar ile sporun çeşitli dallarıyla tanışma fırsatı bulan gençler, tekvando ve judo kursuna ilgi gösteriyor. Kursiyerler, düzenli olarak aldıkları eğitim ile spor alışkanlığı kazanıyor.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Gazze’deki anneler için toplandılar!
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Teşkilatı, Gazze’de Anneler Günü kutlayamayan anneler için açıklama yaptı.
Şanlıurfa’da culha kursu için kayıtlar sürüyor
Şanlıurfa’nın geleneksel el sanatlarını yaşatan Haliliye Belediyesi, coğrafi işaret belgesi alınan culha sanatını tanıtmaya devam ediyor. Culha Atölyesi ile yeni ustalar yetiştirilmesi hedeflenirken, kurs kayıtları da sürüyor.
Haliliye parkları yaza hazır
Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, parkları yaza hazırlama çalışmaları kapsamında çim budama ve ağaçlandırma çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Haliliyeli gençler milli takıma gitmeye hak kazandı
Haliliye Belediyesinin gençlerin hizmetine sunduğu judo kursundan eğitim alan öğrenciler, Türkiye Şampiyonu oldu. Kentin gururu olan genç sporcular, milli takıma gitmeye hak kazandı.
Başkan Mehmet Yavuz yeniden seçildi
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şanlıurfa Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulunda mevcut Başkan Mehmet Yavuz, güven tazeledi.
Şanlıurfa’da 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi
81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu Şanlıurfa’da da yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar da programa katılarak bisiklete bindi.
Vali Şıldak devam eden yatırımları inceledi
Birecik'te temaslarda bulunan Vali Hasan Şıldak, devam eden yatırımları inceleyerek tüm çalışmaların birebir takipçisi olduğunu söyledi.
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede hassasiyeti bilinen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bizzat yürüttüğü, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili Cuma hutbesinden duyuru yapıldı.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak
Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde yarın "Orman Benim" kampanyası düzenlenecek. Şanlıurfa’da valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılacak etkinlik Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde düzenlenecek.
Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.
Viranşehir Belediyespor şampiyonluğunu ilan etti
Sahasında ağırladığı Kilisspor’u 7-0 yenen Viranşehir Belediyespor, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 3. Lig’e yükseldi. Böylelikle Viranşehir’in 37 yıllık 3. Lig hasreti sona erdi.
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Haliliye Belediyesi ile vatandaşlar geri dönüşüme teşvik ediliyor
Haliliye Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kurulan 3 adet sıfır atık market ile vatandaşlar, geri dönüştürülebilir evsel atıklarını topluyor. Kart sisteminin uygulandığı market ile vatandaşların aldıkları puan karşılığında temizlik ürünleri veriliyor.