Arama
Arama Sonuçları
Trafikte bir haftada 1 milyon 968 bin araç denetlendi
Polis bölgesinde trafik ekiplerince 9-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan denetimlerde 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi.
Emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!
Emeklilere müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Bu imkan Şanlıurfa dahil Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler için geçerli olacak.
Başkan Kuş: Hiçbir suç cezasız kalmayacaktır
Eyyübiye Belediyesinde yeni atandığı birimi istemeyen personelin yakınlarını da alarak ek hizmet binasına saldırdığı öğrenildi. Başkan Kuş, bu suçun cezasız kalmayacağını duyurdu.
Dolar ve euro fiyatları yükselişte
Dolar ve euro kuru özellikle son dönemde yatırımcıların yakın takibinde yer alıyor. Peki, dolar ve euro kuru haftanın son işlem gününde ne kadar? 17 Mayıs 2024 Cuma günü itibarıyla dolar ve euro kuru belli oldu. İşte güncel fiyatlar...
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
Şanlıurfa’nın dev hastanesinin başhekimi değişiyor
Şanlıurfa’da bir süredir usulsüzlük ve skandallarla gündeme gelen kentin en büyük eğitim ve araştırma hastanesinin kadın başhekimi bıraktı. İl Sağlık Müdürlüğü, başhekimin ailevi sebeplerden dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Şanlıurfa otomobil alacak ve satacaklar dikkat!
Nisan ayında sıfır otomobillere gelen zamlar, vatandaşları ikinci ele yöneltti. Bu durum, ikinci el otomobil fiyatlarında da artışa neden oldu. Son iki ayda fiyatlar ortalama yüzde 5-8 oranında yükseldi. Uzmanlar, yıl sonuna kadar fiyatların daha da artacağını öngörüyor.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?
ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Şanlıurfa'ya yeni araç muayene istasyonu!
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor'u ziyaret ederek Şanlıurfa'nın araç muayene istasyonu ihtiyacına çözüm bulmak için girişimlerde bulundu.
Şanlıurfalı Esra Kur’an-I Kerim'i parmak uçlarıyla hatim etti
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören görme engelli öğrenci Esra Deniz, 6 ciltten oluşan "Braille Alfabesi" yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.
Eyyübiye parkları artık kendi üretimiyle yeşilleniyor!
Eyyübiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tesislerinde, atölyeden sonra fidanlıkta da üretim başladı.
Dikkat: Adınıza miras kalmış olabilir
e-Devlet'te adınıza gizli miras kalmış olabilir. Çoğu kişi ise bunu bilmiyor. Peki gizli mirasınız olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? İşte detaylar…
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda yeni daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yeni atanan bazı daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. İl içi atama takvimine göre, atama başvuruları bugün başladı.
Vali Şıldak Araştırma Hastanesini denetledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kurum denetimlerine bugün Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile devam etti.
Başkan Kuş’tan Anneler Günü mesajı
Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyecilik hizmetlerinin odağında annelerin olduğunu söyledi. Başkan Kuş, yapılan yatırım ve hizmetlerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini özelde ise annelerin mutluluğunu hedef aldığını ifade etti.
Hastanelerde 'onaylı randevu' dönemi yarın başlıyor
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor. Yeni dönemde, hasta randevu tarihinden bir gün önce ya onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirmek zorunda olacak.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Anneler Haliliye Belediyesi ile okuma yazma sertifikalarını aldı
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde okuma yazma öğrenen kadınlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları Anneler Günü etkinliği ile takdim edildi.