Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da 25 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından yapılan şok uygulamalarda 25 aranan şahıs yakalanırken, 680 araca trafik kurallarını ihlalden idari para cezası uygulandı.
Dünya Hipertansiyon Günü: Hipertansiyon farkındalığınızı artırın
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalında Doç. Dr. Kenan Toprak, 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Şanlıurfa'da şok uygulamalarda 58 aranan şahıs yakalandı!
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından şok uygulamada 58 aranan şahıs yakalandı.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Karaköprü’de polis arabası kaza yaptı
Karaköprü’de bir otomobil il polis arabasının çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i polis memuru 2 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı 100 bin öğrenciye eğitim
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü TBM (Türkiye Bağımlılık Mücadele) projesi kapsamında 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 100 bin öğrenciye bağımlılık ile ilgili eğitim verdiler.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
Şanlıurfa’nın dev hastanesinin başhekimi değişiyor
Şanlıurfa’da bir süredir usulsüzlük ve skandallarla gündeme gelen kentin en büyük eğitim ve araştırma hastanesinin kadın başhekimi bıraktı. İl Sağlık Müdürlüğü, başhekimin ailevi sebeplerden dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Şanlıurfa otomobil alacak ve satacaklar dikkat!
Nisan ayında sıfır otomobillere gelen zamlar, vatandaşları ikinci ele yöneltti. Bu durum, ikinci el otomobil fiyatlarında da artışa neden oldu. Son iki ayda fiyatlar ortalama yüzde 5-8 oranında yükseldi. Uzmanlar, yıl sonuna kadar fiyatların daha da artacağını öngörüyor.
Canan Karatay’dan çay uyarısı
Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer de çay içmenin zehirli olabileceğini iddia etti. İşte, Canan Karatay'ın uyarısı...
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Şanlıurfa’da 11 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarında 11 aranan şahıs yakalanırken, ruhsatsız silah ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Trafik kurallarını ihlal eden 42 araca idari para cezası uygulandı.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Akraba evliliği rekoru Şanlıurfa’nın
Türkiye’de 2023 yılında tüm evlilikler içinde akraba evliliği oranın en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Eyyübiye'de cadde ortasında kendini jiletledi!
Eyyübiye’de madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir şahıs, küfürler ederek kendini jiletledi. Polis ekipleri tarafından ikna edilmeye çalışılan şahıs, etkisiz hale getirildi.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Şanlıurfa'da 13 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarda 13 aranan şahıs yakalanırken, ruhsatsız silah ve çeşitli miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Trafik kurallarını ihlal eden 31 araca idari para cezası uygulanırken, 4 araç ise trafikten men edildi.
Beyazgül'den Instagram hesabı ve borçlar hakkında açıklama
Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Instagram hesabının hacklendiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı yazısının bu nedenle değiştirilemediğini duyurdu. Beyazgül, sorunun en kısa sürede çözüleceğine inandığını belirtti. Beyazgül ayrıca, son günlerde belediye borçlarıyla ilgili yapılan asılsız iddialara da tekrar cevap verdi.
Şanlıurfa'da ev hırsızları çökertildi!
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından evde hırsızlık olaylarına ilişkin yapılan operasyonda 5 şüpheli de yakalanarak gözaltına alınırken, yaklaşık 1.5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi.
Londra'daki fuarda Şanlıurfalı fotoğrafçının eserleri sergilenecek
İngiltere’nin başkenti Londra’daki ünlü fotoğrafçılık fuarında bu yıl Şanlıurfalı fotoğrafçı Sinem Dişli’nin koleksiyonunda yer alan Göbeklitepe, Soğmatar ve Urfa güllesi eserleri de sergilenecek.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Bilim insanları araştırdı! İşte en zeki çocukların doğduğu ay
Çocukların doğdukları ay ile başarıları arasında bir bağlantı var mı? Çocukların doğdukları ayın, ilerideki başarılarına etkisi olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları tartışmalara son noktayı koydu. İşte en zeki çocukların doğduğu ay…
Şanlıurfa'da şok denetimde 23 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından şok uygulamada 23 aranan şahıs yakalandı.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.