Arama
Arama Sonuçları
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Yaz aylarında trafik kabusu! Vali Şıldak devreye girdi: Denetimleri arttırıyoruz
Şanlıurfa'da bazı motorlu gençlerin ara sokaklarda ve caddelerde trafikte rahatsızlık vermesi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bir vatandaş, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ı etiketleyerek yaz aylarının gelmesiyle birlikte motorlu gençlerin trafikte rahatsızlık verdiğini ve çoğunun plakası ve kasklarının olmadığını dile getirdi. Bu paylaşıma cevap veren Vali Hasan Şıldak ise vatandaşın haklı olduğunu belirterek, “Denetimleri arttırıyoruz” dedi.
Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da yapılacak!
Şanlıurfa, 4-8 Kasım 2024 tarihleri arasında insanlığın geçmişine ışık tutacak dünyanın ilk Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. Farklı coğrafyalarda, farklı zaman dilimlerinde ve farklı kültürel ve sosyo-ekonomik koşullarda ortaya çıkan Neolitik oluşumları ele alacak kongre, bu alandaki en son araştırmaları ve bulguları bir araya getirecek.
Harran Üniversitesi Hastanesi’nden 25 Nisan Dünya Sıtma Günü mesajı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek, 25 Nisan Dünya Sıtma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Uzmanı Şanlıurfalıları ölümcül virüse karşı uyardı
Şanlıurfa'da yaz mevsiminin yaklaşmasıyla kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle açık havada vakit geçirme isteği artarken, piknik alanları, bahçeler, bağlar ve ormanlık alanlar vatandaşların akınına uğruyor. Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, sıcaklarda ortaya çıkan ve ölümcül olabilen kene ve benzeri haşerelere karşı ne gibi önlemler alınabileceğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
Sık görülen koroner damar hastalıkları Şanlıurfa’da tartışıldı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıp Girişimsel Kardiyoloji ve Online Kardiyoloji Kulübü iş birliğiyle ile koroner çatallanma (bifurkasyon) darlıklarına müdahale girişimleri, yapılan seminerde tartışıldı.
Uzmanı uyardı: Güneş gözlüğü alırken dikkat!
Türkiye'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde devam ederken Şanlıurfa’da nisan ayında haziran sıcağı yaşanıyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle güneşten gelen zararlı ışınlar insan sağlığını tehdit ediyor. Bu zararı en aza indirmek için uzmanlar güneş gözlüğü takmayı öneriyor. Ancak uzmanlar sahte gözlüklerin ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirterek sağlık testlerinden geçirilen gözlerin kullanılmasını tavsiye ediyor.
Şanlıurfa'da 2 milyon fide çiftçilere ücretsiz dağıtıldı!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kendi seralarında ürettiği 2 milyon sebze fidesini çiftçilere dağıttı. Dağıtım töreninde konuşan Başkan Gülpınar, Şanlıurfa'nın tarımsal üretim potansiyeline dikkat çekerek, “. Tarımda marka şehir olduğumuzu bütün Türkiye ve dünyaya göstermek zorundayız” dedi. Ayrıca Gülpınar, 50 bin adet fıstık, 35 bin adet yağlık zeytin fidesi üretimi için çalışmalara başladıklarını da müjdeledi.
Vali Şıldak’tan müjdeli haber!
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Vali Şıldak’ın eğitim mesaisi bugün de sürdü
Vali Hasan Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı. Gün boyu üç farklı ilçede okul inşaatlarını inceleyen Vali Şıldak, “Fiziki iyileştirmede hedefimiz tekli eğitime geçerek dersliklerdeki öğrenci sayısını makul düzeylere çekmektir” dedi.
Vali Şıldak Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Şanlıurfa’da buz satıcıları sezonu erken açtı
Şanlıurfa’da yaz bu yıl erken geldi. Sıcaklıkların şimdiden etkili olduğu kentte termometreler çoktan 30 dereceleri gördü. Şanlıurfalıların sıcak havada tükettiği ürünlerden olan buzun satışlarına dolayısıyla bu yıl erken başlandı. Buz üretimi yapan esnaf Muhammed Demir, sıcaklıklardan dolayı sezonu erken açtıklarını belirtti. Bu yıl buz fiyatları artan maliyetlerden dolayı neredeyse iki katına çıktı.
Hastane yolunda asfalt çalışması tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı çalışması tamamlanan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yer aldığı cadde ile bağlantı yollarında asfalt çalışması tamamlandı.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak.
Şanlıurfa'da sağanak ve dolu hayatı felç etti
Şanlıurfa’da bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Karaköprü kırsalında fıstık tarlaları zarar görürken, bazı yerlerde araçlar yolda mahsur kaldı.
Şanlıurfa'da İsrail'le ticaret protestosu: "Gazze'ye destek olun, soykırıma gerçekten karşı durun!"
Şanlıurfa’da daha önce birçok kez İsrail’e tepki olarak eylem yapan Kitap Vakfı, yine Rabia Meydanı’nda toplanarak, İsrail ile ticaretin tamamen kesilmesi ve hatta ambargo konulması için eylem yaptı.
Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak?
Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatilin ardından gözler Kurban Bayramına çevrildi. Diyanet’in takvimine göre yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı haziran ayı içerisinde idrak edilecek. Peki, Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? İşte Diyanet takvimine göre 2024 Kurban Bayramı tarihi...
Vali Şıldak: Şimdi Şanlıurfa zamanı!
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.
Bozova’da sağanak etkili oldu
Bozova’da etkili olan sağanak yağış sonrası birçok yerde sel meydana geldi. Ulaşımda aksamalara neden sağanak yağış nedeniyle kırsal mahallelerde tarlalar sular altında kaldı.
Şanlıurfa OSB'de 12 fabrika sular altında kaldı
Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde aniden bastıran sağanak, Organize Sanayi Bölgesi’ni sular altında bırakmıştı. Su baskınları nedeniyle kriz masası kurulan bölgede 12 fabrikada su baskını yaşandığı bildirildi.
Şanlıurfa’da vatandaşlar Ramazan Bayramı için Dergah Camisi’ne akın etti
Şanlıurfa’da vatandaşlar bayram namazını kılmak için Dergah Cami'si başta olmak üzere kentteki camilere akın etti.
Pahalılık bayram alışverişlerini de vurdu
Ramazan Bayramı geldi çattı. Şanlıurfa'da çarşıda bayram alışverişi telaşı var. Bayram alışverişinin merkezi tarihi çarşılar bölgesinde yoğunluk gözlenirken, alışveriş ise geçmiş yıllara nazaran düşük seviyede. Vatandaşlar bayramlık giysinin yanı sıra şeker, çikolata ve lokum gibi ikramlıklara rağbet gösterse de pahalılık bu seneki bayram alışverişine gölge düşürdü. Esnaf, alım gücü düşen vatandaşın eskisi gibi alışveriş yapamadığından, vatandaşlar yüksek fiyatlardan dert yandı.
Bayram şekerlerinin fiyatı ikiye katlandı
Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı geldi çattı. Bayram şekerleri de tezgahlardaki yerini aldı. İğneden ipliğe gelen zamlardan şeker fiyatları da nasibini almış durumda. Geçen yıl kilosu 50 lira olan bayram şekerleri bu sene 100 liradan satılıyor. Fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların alım gücü düşerken, esnaf da satışlarda durgunluk yaşıyor.
Siverek ve Halfeti seçimleri yenilenmeyecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Şanlıurfa'nın Halfeti ve Siverek ilçelerinde seçim tekrar edilmesi kararını iptal etti.
Büyükşehir’den Akçakale yolunda asfalt çalışması
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından deforme olan yollarda asfalt çalışmaları devam ediyor. Ekipler, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yer aldığı Akçakale yol güzergahındaki bağlantı yollarında sıcak asfalt çalışmasını sürdürüyor.
Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor
1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Harran Üniversitesi Hastanesi tarafından bir etkinlik gerçekleştirilerek kanser ve kanserle başa çıkmanın yollarına dikkat çekildi.
Şanlıurfa'da bayram hazırlıkları tamam!
Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşların huzuru, acil sağlık hizmetleri ve yerel yönetim hizmetleri başta olmak üzere kamu kurumları tarafından gerekli tüm önlemler Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda alındı. Vali Şıldak da yaptığı paylaşımında vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi.
Başkan Gülpınar: Tüm İslam coğrafyasına huzur getirmesini rabbimden niyaz ediyorum
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna gecenin, tüm insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını diliyor, başta kıymetli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Ramazan Şanlıurfa’da yoğun geçti
Maneviyatın şehri Şanlıurfa'da Ramazan ayı bir kez daha huzur ve güvenin adresi oldu. İl genelinde tedbirin elden bırakılmaması ve vatandaşların sağduyulu davranması ile huzur iklimi seçim sürecine de yansıdı.
Şanlıurfa Barosundan Hilvan ve Van’da yaşananlar için açıklama yaptı
Şanlıurfa Barosu, geçtiğimiz pazar günü yapılan yerel seçimlerinin ardından Hilvan İlçesinde Seçimlerin Yenilenmesi Kararı ve Van Büyükşehir Belediyesinde Eş Başkanlığa Seçilen Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmemesine ilişkin, İHD Urfa Şubesi ve ÖHD Urfa Şubesi ile ortak basın açıklaması yaptı.