Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da şok uygulamalarda 58 aranan şahıs yakalandı!
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından şok uygulamada 58 aranan şahıs yakalandı.
PFDK cezaları açıkladı!
PFDK kararlarını duyurdu. Bu kapsamda Şanlıurfaspor’a Manisa Futbol Kulübü müsabakasında yaşanan olaylar nedeniyle toplamda 240 bin TL para cezası verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı.
Şanlıurfa’da 11 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarında 11 aranan şahıs yakalanırken, ruhsatsız silah ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Trafik kurallarını ihlal eden 42 araca idari para cezası uygulandı.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Şanlıurfa'da 13 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarda 13 aranan şahıs yakalanırken, ruhsatsız silah ve çeşitli miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Trafik kurallarını ihlal eden 31 araca idari para cezası uygulanırken, 4 araç ise trafikten men edildi.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Şanlıurfa’da 22 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamada 22 aranan şahıs yakalanırken, 1 araç trafikten men edildi.
PFDK cezaları belli oldu
Çorum FK maçı sonrası PFDK’ya sevk edilen Şanlıurfaspor'a ceza yağdı.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Bayram yaklaşıyor! Şanlıurfa'da kent merkezinde küçükbaşların sayısı arttı
Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte kent merkezinde beslenen küçükbaş hayvan sayısı da arttı. Öyle ki artık trafikte her an karşınıza sürü çıkabiliyor. Karaköprü’de sabah saatlerinde yoldaki küçükbaş hayvanlar vatandaşlara şaşkınlık yaşattı.
Şanlıurfalı Abdulsemet Ocakoğlu Avrupa şampiyonu oldu
Haliliye Belediyesi milli sporcusu Abdulsemet Ocakoğlu Slovakya'da düzenlenen Paralimpik Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında altın madalya kazanarak, Avrupa şampiyonu oldu.
Birecik’te aranan 3 şahıs yakalandı
Birecik'te emniyet ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen denetimlerde, 444 kişi ve 211 araç sorgulanırken, trafik kurallarını ihlal eden 5 araca idari para cezası uygulandı.
Eyyübiye Belediyesinin botanik parkı açılışa hazırlanıyor
Eyyübiye Belediyesince yapımı tamamlanan Batıkent TOKİ Mahallesi Botanik Parkı açılışa hazırlanıyor.
Beyazgül’den Büyükşehir Belediyesinin borcuna ilişkin yeni açıklama
Geçmiş dönemin borcunu 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL olarak açıklayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine, eski başkan Zeynel Abidin Beyazgül'den bir yanıt daha geldi. Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart 2024 tarihi itibari ile alacak- borç mahsubu yapıldıktan sonra toplam borcu 2.800.000.000 TL’dir” açıklamasında bulundu.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Jandarmadan il genelinde uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu
Şanlıurfa’da jandarmadan uyuşturucu ve ruhsatsız silah satıcılarına yönelik flaş operasyon! İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran’ın bizzat yönettiği il genelindeki operasyonda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve silahın yanı sıra farklı miktarlarda muhtelif uyuşturucu ele geçirildi. Çok sayıda gözaltı var.
Şanlıurfa’da da gerçekleşen kampanyada 313 ton çöp toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Şanlıurfa’da da gerçekleşen “Orman Benim” kampanyasında toplam 313 ton çöp, orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderildi.
Şanlıurfa’da 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi
81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu Şanlıurfa’da da yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar da programa katılarak bisiklete bindi.
Şanlıurfaspor futbolcularından maddi sorunlara tepki
Şanlıurfaspor futbolcuları, sezon başından beri devam eden maddi sorunlara tepki göstererek bir açıklama yayımladı. Açıklamada, futbolcuların sözleşme gereği maç başı alacaklarının tamamının sezon sonuna bırakıldığı, yabancı futbolcuların maaşlarının ödenmediği ve hocalar ile klüp çalışanlarının da maaşlarının geciktiği belirtildi.
Şanlıurfa’da silah kaçakçılığına geçit yok
Şanlıurfa’da jandarmanın 3 ilçede silah kaçakçılığına ve yasa dışı silahlanmaya karşı çalışmasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ile tüfek ve bu silahlara ait mermi ele geçirildi.
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Şanlıurfa'da 675 araca ceza kesildi
Şanlıurfa’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 675 araç ve sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan idari para cezası uygulandı.
Cihat Arslan: İki maçı kazanıp kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, düzenlediği basın toplantısında takımın ligde kalma hedefi ve son 2 maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, takımın son 10 günde iki önemli maça çıkacağını ve hala avantajlı bir konumda olduklarını belirterek, kalan iki maçı kazanarak ligde kalmak istediklerini söyledi. Taraftarlara ve şehire birlik ve beraberlik çağrısı yapan Arslan, “Seneye hayalim bu takımla Süper Lig yapabilmek.” dedi. Eyüpspor maçının ardından “Şehrimizde önemli bir yerde olan bir kişi, takım düşerse düşsün demiş.” sözlerine ilişkin ise Arslan,” Şanlıurfaspor’un düşmesini istemek büyük bir cehalet ve cesaret” dedi.
Şanlıurfa'da aranan 18 şahıs yakalandı
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından yapılan şok uygulamalarında 16 bin 714 şahıs, 3 bin 336 araç ve 241 motosikletin kontrol edildi. Aranan 18 şahıs yakalanırken 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 50 araca trafik kurallarını ihlalden idari para cezası uygulandı ve 8 motosiklet trafikten men edildi.
Şanlıurfa dahil 23 ilde Sibergöz-36 operasyonu: 109 gözaltı
Şanlıurfa dahil 23 ilde düzenlenen "Sibergöz-36"operasyonlarında 109 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa’da açıklanan sulama fiyatlarının ardından çiftçiler tepkili
DSİ Şanlıurfa’da sulama sezonuna az bir zaman kala 2024 yılı sulama ücretlerini açıkladı. Açıklamanın ardından Suruç’ta bulunan çiftçiler fiyatlardan şikayetçi. Çiftçiler fiyatlarda indirime gidilmesini talep ederek Tarım ve Orman bakanlığına gideceğini açıkladı.
Eve giren yılan itfaiye ekiplerince yakalandı
Haliliye’de bir vatandaşın evine giren yılan, itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğal ortamına bırakıldı.
Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.