Arama
Arama Sonuçları
Emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!
Emeklilere müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Bu imkan Şanlıurfa dahil Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler için geçerli olacak.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Türk-İş Genel Başkanı Atalay Şanlıurfa’da
TÜRK- İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ı ziyaret etti.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Öğretmenler bugün iş bırakıyor
Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler bugün iş bırakıyor. Okulların bugün tatil olduğu iddiasına ilişkin MEB yetkilileri açıklama yaptı. İddialar yalanlanırken bugün okulların açık olacağı vurgulandı.
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul'da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin mevcut borç durumu detayları açıklandı
Seçimlerin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde, belediyenin mevcut borç durumu “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” çerçevesinde şeffaf belediyecilik ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme açısından açıklandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL borcu var.
Şanlıurfa’da öğretmenler yarın iş bırakıyor
İstanbul'da yaşanan ve bir okul müdürünün ölümüyle sonuçlanan olayın ardından öğretmen sendikaları, tepkilerini göstermek amacıyla iş bırakma eylemi kararı aldı. Şanlıurfa’da da öğretmenler yarın iş bırakıyor.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Viranşehir’de öğretmenlere ödenecek maaş promosyonu belli oldu
Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin maaş promosyonu 35 bin 525 TL’ye yükseldi. Banka promosyon ücretleri 15 Mayıs’ı takip eden 10 iş günü içerisinde personellerin hesaplarına yatırılacak.
Şanlıurfa’daki sendikalar öğretmen atamasında pozitif ayrımcılık istiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamalarının fazla uzamayacağını açıklamasının ardından gözler ne kadar atama yapılacağına çevrildi. Şanlıurfa’daki eğitim sendikalarının temsilcileri, yaklaşık 10 bin öğretmen açığının bulunduğu Şanlıurfa’ya atamalarda pozitif ayrımcılık yapılmasını ve bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçelerin öne sürülmemesini istiyor.
Görevi başında öldürülen doktor Şanlıurfa’da unutulmadı
Türk Tabipler Birliği ve Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla bugün Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, basın açıklaması ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
İbrahim Coşkun: Enflasyonu indirmemin yolu sabit gelirlilerden tasarruf yapmak değil
TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarının ardından Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, mart ayı enflasyon rakamlarının sabit gelirliler için endişe verici olduğunu ve alım gücünün hızla düştüğünü kaydetti. Coşkun, enflasyonu indirmenin yolunun sabit gelirlilerden tasarruf yapmak olmadığını vurguladı.
Başkan Beyazgül: Kadrolu daimi işçilere enflasyon farkı ödenecek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan daimi kadrolu işçilere haziran ayında enflasyon farkları ödenecek. Başkan Beyazgül, yetkili sendika ile görüşmelerin tamamlandığını belirterek işçilere ek sözleşme ile enflasyon farklarının Haziran ayında ödeneceğini söyledi.
Coşkun’dan seçimde görev alacak eğitimcilerin ek ders ücretine ilişkin açıklama
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarında ve il/ilçe seçim kurullarında görevli olmaları nedeniyle zorunlu olarak eğitime tutulmalarından dolayı yönetim/ders görevini ifa edemeyen yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelere rastlayan aylık karşılığı ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılarak söz konusu tarihlere ilişkin ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiğini belirtti.
İbrahim Coşkun’dan Çanakkale destanı açıklaması
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Memur-Sen/Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109 yıl dönümünde, Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız." dedi.
Siverek'te öğretmenlere hakaret ve tehdit iddiası!
Siverek’te 31 Mart Yerel Seçimleri için görevlendirilmiş öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim toplantısında, ilçe seçim kurulu yöneticileri tarafından öğretmenlere hakaret ve tehditlerde bulunulduğu iddia edildi. Olayın ardından ortaya çıkan görüntüler, tepkilere neden oldu.
Abdülkadir Yabir’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir, “Gelecekteki 14 Mart’ların sadece adında bayram tabirinin olmadığı, sağlık sistemindeki sorunlara çözüm bulunarak 14 Mart Tıp Bayramlarının gerçek bir bayrama dönüşmesi dileğiyle” ifadeleriyle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesinden ÇEDES tepkisi
Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi, , “Çocukların Geleceğini, ‘MESEM’ ve ‘ÇEDES’ Uygulamaları Üzerinden Karartılmasına İzin Vermeyelim” başlıklı basın açıklamasında, ÇEDES Projesi kapsamında vaiz ve imamların sınıflara girdiğini, sınıfların sadece öğretmenlerin yeri olduğunu, başka kimsenin sınıflarda ders veremeyeceğini bildirdi.
İbrahim Coşkun’dan İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü mesajı
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle belediye personelinin alacağı banka promosyonu için sözleşme imzalanırken, personel 25 bin lira promosyon alacak
Sağlık-Sen’in kreşlerinin ilki Şanlıurfa’da açılıyor
Sağlık-Sen'in ülke genelinde hizmete sunmayı planladığı kreşlerin ilki yarın Şanlıurfa’da açılacak.
Uzundağ, MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’ni değerlendirdi: Yönetmelik beklentilerin uzağında kaldı
Özgür-Eğitim-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi Vehbi Uzundağ, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yönetici Atama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri değerlendirdi. Uzundağ, yeni düzenlemelerin beklentilerin uzağında kaldığını ve eksikliklerin olduğunu belirtti.
BAŞKAN CANPOLAT’TAN İŞÇİLERE YÜZDE 110 ZAM
Haliliye Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesiyle işçilere yüzde 110 oranında zam yapıldı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, zam oranının tüm işçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
Başkan Beyazgül’den hem zam, hem de promosyon müjdesi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi BEL-SUN A.Ş’ye bağlı belediye personellerinin maaşları 14 bin liradan 30 bin liraya çıkarıldı. Personeller zam sevincini halay çekerek kutladı. Başkan Beyazgül, personellere hem zam hem de promosyon verileceğini söyledi.
Coşkun: Milletimiz 28 Şubatçıları ebedi yok oluşa ve aşağılanmaya mahkûm etti...
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 28 Şubat darbesinin yıldönümünde bir açıklamaya yaparak, “Milletimiz 28 Şubatçıları ebedi yok oluşa ve aşağılanmaya mahkûm etti...” ifadelerini kullandı.