Arama
Arama Sonuçları
ŞUSKİ: Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır
ŞUSKİ tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçlarının "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında uygun olduğu belirtildi. Ancak, açıklamada yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg (mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabileceğine de dikkat çekildi.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul'da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Karaköprü'de tarfik kazası: 1 yaralı
Karaköprü’de bulunan Balıkayağı Kavşak çalışmasında feci bir kaza meydana geldi. Yolda seyir halinde olan otomobil kazı alanındaki kamyonun dorsesine uçtu. Kazada 1 kişi yaralandı.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Şanlıurfa’da Trafik Haftası kutlandı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen trafik farkındalığı etkinliğinde yaptığı konuşmada son 4 ayda trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Vali Şıldak'ın açıkladığı verilere göre, son 4 ayda Şanlıurfa'da trafik kazalarında 74 kişi hayatını kaybetti.
Şanlıurfaspor deplasmandan 1 puanla dönüyor
Şanlıufaspor ligin bitime bir hafta kala deplasmanda Çorum FK ile 1-1 berabere kalarak, kendini ateşe attı.
“Cumhuriyet'in Şiir 100'ü” Türk şiirinin zenginliğini gözler önüne serdi
Haliliye Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin Şiir 100'ü” adlı şiir ve müzik dinletisinde, edebiyat tarihimizin usta isimlerinin birbirinden güzel eserleri öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.
Şanlıurfaspor futbolcularından maddi sorunlara tepki
Şanlıurfaspor futbolcuları, sezon başından beri devam eden maddi sorunlara tepki göstererek bir açıklama yayımladı. Açıklamada, futbolcuların sözleşme gereği maç başı alacaklarının tamamının sezon sonuna bırakıldığı, yabancı futbolcuların maaşlarının ödenmediği ve hocalar ile klüp çalışanlarının da maaşlarının geciktiği belirtildi.
Nisan ayı eğitim değerlendirme toplantısı Siverek'te yapıldı
Şanlıurfa’da her ay yapılan eğitim değerlendirme toplantısının adresi bu kez Siverek ilçesi oldu.
ŞUSKİ: Sağlık tehlikesi yok, koku problemini çözeceğiz
Şanlıurfa'da son günlerde içme sularında yaşanan tat ve koku problemi vatandaşları tedirgin etti. ŞUSKİ konuyla ilgili bir açıklama yaparak suyun sağlık açısından herhangi bir tehlike oluşturmadığını, ancak alg (mikro bitkiler) üremesi nedeniyle koku problemi yaşandığını belirtti.
Şanlıurfaspor’un kaderini belirleyecek 2 maç!
Trendyol 1. Lig'de ilk sezonunu geçiren Astor Enerji Şanlıurfaspor, son 3 maçta galibiyet alamayarak ligde kalma mücadelesinde geriledi. Önce Bandırmaspor ile berabere kalan sarı yeşilli ekip, sonrasında Bodrumspor’a kaybetti. Son olarak Şampiyon Eyüpspor'a 3-1 mağlup olan sarı-yeşilliler, puanını 34'e yükseltti ve küme hattından sadece 1 puan önde kaldı. Ligde kalmak için kritik 2 maça çıkacak olan Şanlıurfaspor, bu karşılaşmalarda galip gelerek ligde kalmayı başarabilecek mi?
Haliliye’de pompalı tüfekle intihar girişimi!
Haliliye’de iddiaya göre 57 yaşındaki şahıs pompalı tüfekle boğazına ateş ederek intihar girişiminde bulundu.
Şanlıurfaspor evinde mağlup oldu
Trendyol 1. Lig’de kalma mücadelesi veren Şanlıurfaspor, ligin 32. haftasında kendi sahasında lider Eyüpspor’a mağlup oldu:1-3.
Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkür
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına katıldı. Başkan Gülpınar, ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ dedi.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Karaköprü Belediyespor deplasmanda berabere kaldı!
TFF 3. Lig 3. Grupta şampiyon olan Karaköprü Belediyespor ligin son haftasında deplasmanda Sivas Dört Eylül Futbol A.Ş ile 1-1 berabere kaldı.
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
İstanbul’da 11 Nisan kutlamaları yapıldı
İstanbul'da, Şanlıurfa Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da katıldı.
Şanlıurfa’da DEM Parti’den tutuklamalara tepki
DEM Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara’da gözaltına alınan basın mensuplarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.
Haliliye'de öğrencilere sağlıklı hayat merkezleri tanıtıldı
Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezlerinin tanıtımı yapıldı.
Vali Şıldak Suruç'ta
İlçe ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte Suruç'ta temaslarda bulundu.
Vali Şıldak Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Haliliye Belediyesi ulu çınarların gönüllerine dokunuyor
Haliliye Belediyesi bünyesinde sürdürülen evde bakım hizmeti ile yaşlı ve kimsesiz vatandaşların haneleri temizlenerek, saç ve sakal tıraşı hizmeti ile kişisel bakımları gerçekleştiriliyor.
Şanlıurfa’da ödül kazanan okullar belli oldu
UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da Okullar Arası Koro Yarışmalarının 2. gününde orta okullar yarıştı.
Göbeklitepe’de Turizm Haftası coşkusu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde paydaş kurumların da katkılarıyla düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “tarihin sıfır noktası” olarak kabul edilen 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe’de kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.