Arama
Arama Sonuçları
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Şahingöz: Gerekli yasal yollara başvuracağımızı bildiriyoruz
TFF 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk sevinci yaşayan Karaköprü Belediyespor'un kaptanı Muhammed Raşit Şahingöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kulüp yönetimine tepki gösterdi. Şahingöz açıklamasında, sezon boyunca pek çok sıkıntı yaşadıklarını ve yapılan ayıplara rağmen şampiyon olduklarını belirtti.
Haliliye’de çocuklar önce yüzdü sonra basketbol oynadı
Haliliye Belediyesinin engellilere yönelik hizmete sunduğu Engelli Çocuk Havuzu, yüzme keyfi yaşayan çocuklarla doldu. Engelliler Haftasında önce yüzen, sonar basketbol oynayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Projesi'nin ana sponsoru oldu
THY, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkıda bulunarak, 12 arkeolojik alanı kapsayan Şanlıurfa’daki Taş Tepeler Projesi'nin 2024-2029 yılları arasındaki ana sponsoru oldu.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?
ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.
Şanlıurfaspor'da futbol şube sorumlusunun istifası kabul edilmedi
Şanlıurfaspor, yönetim kurulu üyesi ve futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir’in istifasının yönetim kurulu tarafından kabul edilmediğini duyurdu.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Haliliye Belediyesinin günlük glutensiz ekmek üretimi sürüyor
Haliliye Belediyesi, bölgede ilk ve tek olan Glutensiz Ekmek Fırını ile PKU’lu ve çölyaklı vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Günlük olarak üretilen glütensiz ekmekler, PKU’lu ve çölyaklı vatandaşlara dağıtılıyor.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Adnan Yükselir görevinden istifa etti
Şanlıurfaspor’da yönetim kurulu üyesi ve futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, yönetim kurulu üyeliği ve futbol şube sorumluluğu görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Şanlıurfa'ya yeni araç muayene istasyonu!
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor'u ziyaret ederek Şanlıurfa'nın araç muayene istasyonu ihtiyacına çözüm bulmak için girişimlerde bulundu.
Şanlıurfa’da DEAŞ operasyonunda 45 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünce Şanlıurfa ve Konya’da yapılan DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda 45 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Şanlıurfa dahil 62 ilde 544 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “KISKAÇ-15” operasyonlarında 544 şüpheli yakalandığını açıkladı.
Balık tutmaya çalışırken kanala düştü
Haliliye’de balık tutmaya çalışırken sulama kanalına düşen şahıs çevredeki gençler tarafından kurtarıldı.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Vali Şıldak’dan uyarı: “Su Hayattır Can Almasın!”
Vali Şıldak, Şanlıurfa’da her yıl onlarca genç ve çocuğun boğulduğu kanal ve göletler için uyarı yaptı. Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Vali Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.
“Çember-18” operasyonunda 4 bin 995 firari yakalandı
Şanlıurfa dahil 81 ilde son 5 günde aranan şahıslara düzenlenen “Çember-18” operasyonlarında arama kaydı bulunan 4 bin 995 firari yakalandı.
Beyazgül'den Instagram hesabı ve borçlar hakkında açıklama
Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Instagram hesabının hacklendiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı yazısının bu nedenle değiştirilemediğini duyurdu. Beyazgül, sorunun en kısa sürede çözüleceğine inandığını belirtti. Beyazgül ayrıca, son günlerde belediye borçlarıyla ilgili yapılan asılsız iddialara da tekrar cevap verdi.
Şanlıurfa’da Gazze eylemi!
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle bütün ilişkilerinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da da Kitap Vakfı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ı andı ve İsrail’e tüm ilişkilerin kesilmesi için basın açıklaması düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anneler Günü mesajında, "Annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir. Başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli şehit anneleri olmak üzere, bu eşsiz hazineye sahip çıkmalı, annelerimize verdiğimiz kıymeti her fırsatta en güzel şekilde göstermeliyiz" sözlerine yer verdi.
Anneler Haliliye Belediyesi ile okuma yazma sertifikalarını aldı
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde okuma yazma öğrenen kadınlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları Anneler Günü etkinliği ile takdim edildi.
Şanlıurfaspor ligde kalmayı başardı! Başkan İzol: Birlik ve beraberlik zamanı
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Haçım İzol, ligde kalmayı başaran takımın başarısını kutladı ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden hayatını kaybeden Çevik ile ilgili açıklama!
Eyyübiye’de bir inşaatta çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik'in iş kazası sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin yarıda kesildiği iddialarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.
Türk-İş Genel Başkanı Atalay Şanlıurfa’da
TÜRK- İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ı ziyaret etti.
Haliliye gençlerden tekvando ve judo kurslarına ilgi
Haliliye Belediyesi bünyesinde bulunan kurslar ile sporun çeşitli dallarıyla tanışma fırsatı bulan gençler, tekvando ve judo kursuna ilgi gösteriyor. Kursiyerler, düzenli olarak aldıkları eğitim ile spor alışkanlığı kazanıyor.
AK Parti Ceylanpınar İlçe Kadın Kolları Başkanının eşi vefat etti
Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Ceylanpınar İlçe Kadın Kolları Başkanı Meral Beşkat’ın eşi Veysi Beşkat hayatını kaybettiğini açıkladı.