Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfaspor teknik direktöründen maç sonu önemli açıklamalar
Ligde kalma mücadelesi veren Şanlıurfaspor ligin 32. haftasında kendi sahasında ağırladığı Eyüpspor’a 3-1 kaybetti. Kritik maçın ardından Şanlıurfaspor teknik direktörü Cihat Arslan’dan önemli açıklamalar geldi. Arslan, “Şehrimizde önemli bir yerde olan bir kişi, takım düşerse düşsün demiş. Yani çok enteresan.” dedi.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Şanlıurfa’da DEM Parti’den tutuklamalara tepki
DEM Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara’da gözaltına alınan basın mensuplarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.
Kültür Yolu Festivali'nin programı açıklandı: Şanlıurfa'da da yapılacak!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2024 yılında 16 şehirde düzenlenecek. Bu şehirlerden biri de Şanlıurfa olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 2024 yılı takvimini açıklayarak "2023'e geldiğimizde festivale katılım sağlayan sanatçı sayımız 34 bin seviyesine ulaştı. Bu yılki hedefimiz ise 40 bin sanatçı" ifadesini kullandı.
Erbakan Şanlıurfa’da halka hitap etti: Şanlıurfa Milli Görüş belediyeciliği ile buluşacak
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Şanlıurfa mitinginde konuştu. Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar ile Şanlıurfa'nın yeniden "milli görüş belediyeciliği" ile buluşacağını öne sürerek, "200 binin üzerinde insanla Şanlıurfa bugün mesajını net bir şekilde veriyor" dedi.
Erdoğan: Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da düzenlenen yerel seçim mitinginde konuştu. Urfalılara yerel seçim uyarısında bulunan Erdoğan, "Bunların yapacağı herhangi bir şey yok. Şanlıurfa'mıza, sakın ha yazık etmeyelim" dedi. Kentteki yatırımlara da değinen Erdoğan, Urfaray projesinin hazırlıklarının başladığını ve Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu hattı ihale aşamasına geldiğini söyledi. Erdoğan ayrıca, Göbeklitepe’nin 5 yılda, 2,5 milyon ziyaretçi ağırladığını belirterek,” Bölgemizdeki çalışmaları daha iyi koordine etmek için Şanlıurfa Alan Yönetimi Başkanlığını kuruyoruz” ifadesini kullandı.
Harran Üniversitesi’nde Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler gerçekleştirildi
Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Başkan Beyazgül yapımı devam eden Balıkayağı kavşağını ziyaret etti
Şanlıurfa’da ulaşımı daha rahat hale getirmek adına yeni yollar, bulvarlar ve köprülü kavşak gibi önemli projeleri hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşların araçlarıyla daha rahat seyahat edebilmesi adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte başlatılan Balıkayağı Köprülü Kavşak çalışmasını yerinde inceledi.
Gülpınar: Kahraman olmaya gelmedim, kimseye rest çekmedim!
Seçim startı vermek için Şanlıurfa'ya gelen YRP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kasım Gülpınar, miting alanında binlerce kişiye seslenerek israf ve algı operasyonu iddialarına değindi ve vaatlerini açıkladı. "İsraf var, kaynaklar çar çur ediliyor, yandaşlara gidiyor dediniz. Bunu keseceğiz. Algı operasyonlara son vereceğiz. Her şey şeffaf olacak. Belediye kimsenin zenginleşme kaynağı olmayacak" dedi. Aday Gülpınar "Kimseye rest çekmedim" diyerek de istifasına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan AK Parti’nin seçim beyannamesini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. "Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" başlıklı beyanname, 8 ana başlıktan oluşuyor.
Şanlıurfa’da enflasyona inat 180 liraya baklava satıyor
Şanlıurfa’da hepimizin severek tükettiği tatlıların arasında şüphesiz baklava da var. Ancak yeni yılda gelen zamlarla baklavanın yanına yaklaşılmaz oldu. Özellikle meşhur tatlı ve gıda zincirlerinden birinin 3 dilim baklavayı 650 TL’ye satması dün sosyal medyada gündem olurken Şanlıurfa’da 40 yıllık baklavacı Mehmet Kurt, kendi yaptığı baklavaları uygun fiyata satıyor. Kilosu 180 TL’ye baklava satan Kurt, enflasyona inat bu fiyatlarla satış yaptığını söyledi.
Eski Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan son yolculuğuna uğurlandı - 2
Vefat eden Şanlıurfa’nın önemli kanaat önderlerinden ve AK Parti'de 4 dönem Şanlıurfa milletvekilliğini yapan Halil Özcan cenazesi, Dergah Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Eski Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan son yolculuğuna uğurlandı
Vefat eden Şanlıurfa’nın önemli kanaat önderlerinden ve AK Parti'de 4 dönem Şanlıurfa milletvekilliğini yapan Halil Özcan cenazesi, Dergah Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Eski Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan son yolculuğuna uğurlandı
Vefat eden Şanlıurfa’nın önemli kanaat önderlerinden ve AK Parti'de 4 dönem Şanlıurfa milletvekilliğini yapan Halil Özcan cenazesi, Dergah Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Cevdet Yılmaz ve milletvekilleri Halil Özcan’ın cenazesi için Urfa’da
Başkent Ankara’da dün vefat eden eski TBMM İdare Amiri ve 24, 25, 26, ve 27'nci Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan’ın cenazesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu siyasi isimler kente gelmeye başladı.
Cumhurbaşkanı yardımcısı Şanlıurfa’da
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz hayatını kaybeden AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Halil Özcan’ın cenaze törenine katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi listesinde Göbeklitepe ilk sırada
Göbeklitepe'de bulunan gerçek boyutlu ve boyalı domuz heykeli, arkeologlar tarafından 2023 yılında Türkiye'de ortaya çıkarılan en önemli 10 keşif arasında ilk sırada gösterildi. Karahantepe’deki penisli anıtsal insan heykeli de sıralamada yer aldı.
Başkan Osman Uludağ’ın takıma inancı tam: Adım adım şampiyonluğa gidiyoruz
Karaköprü Belediyespor Başkanı Osman Uludağ, ilk devrenin son haftasına namağlup giren takımın müthiş performansını ikinci devre de sürdürerek şampiyonluğu göğüsleyeceklerine inancının tam olduğunu söyledi. Başkan Uludağ, “Biz temkinli oynuyoruz. Maç maç gidiyoruz ve dikkatli bir şekilde adım adım inşallah şampiyonluğa gidiyoruz” dedi. Uludağ, devre arasında takıma takviye yapılıp yapılmayacağını da yanıtladı.
Şanlıurfa’da Yılbaşı için hazırlıklar başladı
Şanlıurfa’da yılbaşı kutlamaları için şimdiden ev ve iş yerleri süslenmeye başladı. Kentte yılbaşı kutlamasını pek yapan olmaz diye bilinir ama yılbaşı süslemesi satan dükkânlarda yoğunluk yaşanıyor. Kapaklı Pasajı esnafından Mehmet Aslan, bu yıl fiyatların 2 hatta 3 katına çıkmasına rağmen satışlarda beklenmedik bir artışın olduğunu söyledi. Yılbaşı ağacının fiyatları cep yakarken, bu yılın gözdesi hareketli Noel Baba robotu.
Zorunlu trafik sigortası prim artış oranında düzenleme
Şanlıurfa’daki araç sahiplerini de yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı belli oldu. Oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu. 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi.
Eryazgan: Sorunların çözülmesi yönünde ne yazık ki bu hızı hiç göremedik
Şanlıurfa’da “aşı yok” diyen Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, hakim karşısına çıktı. Doktor Eryazgan, dava sonrası Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü önünde meslektaşları ile birlikte açıklama yaptı. Eryazgan, " Müfettiş kendi raporunda koyduğu tablolarda açık açık bir dönem bakanlığın aşı göndermediğini kabul edip yazmışken yalancı kim" ifadelerini kullandı.
HÜDA PAR: Sabırsızlıkla beklenen hizmet
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Eyyübiye ilçesinde yapılan altyapı çalışmaları sonrasında açık bırakılan çukurların oluşturdukları mağduriyeti gündeme taşıdı.
Deprem uzmanı Naci Görür 18 ili uyardı
Türkiye'nin değişmeyen gündemi olan depremlere ilişkin her gün ayrı uyarılar geliyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bu kez 18 ilin ismini verdi. Tek tek illeri açıklayan Görür, "Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak" diyerek gözyaşlarını tutamadı.
HÜDA PAR 4 yıldır çözülemeyen sorunu gündeme taşıdı
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, tam 4 yıl boyunca çözüme kavuşmayan ve kronikleşen bir sorunu gündeme taşıdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' açıklaması
Yerel seçimlere yönelik mesajlar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin de bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli irade düşmanlarına karşı, 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan ittifakımızı daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azmindeyiz.'' diye konuştu.
HEDEP Eş Genel Başkanı Urfa’da
HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Şanlıurfa’da esnaf ziyaretlerinin ardından bir açıklama yaptı. Hatimoğulları, “Seçimlerde herhangi bir sorun yaşanmaması için bizler kısa adımız olan HEDEP’i değiştireceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini taklit eden Urfalı fenomenden Süleyman Soylu'ya gönderme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini taklit etmesiyle bilinen Urfalı fenomen Muhammed Nur Yahya, yeni videosunda Süleyman Soylu'ya gönderme yaptı.
Güven: Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli adımlar attık
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Demet Saatçi Güven, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.
Karaköprü'de 'Engelsiz taksi' hizmeti
Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üreten Karaköprü Belediyesi, ‘Engelsiz Taksi’ projesiyle engelli vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor.
Şanlıurfa dahil 15 ilde eş zamanlı "Narkogüç" operasyonu: 199 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa dahil 15 ilde eş zamanlı düzenlenen "Narkogüç" operasyonlarında 199 şüphelinin yakalandığını, 4,5 ton uyuşturucu madde ve 64 bin 800 uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu.