Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da terzilik mesleği can çekişiyor!
Hazır giyim sektörünün hızla gelişmesiyle terzilik son demlerini yaşasa da Şanlıurfa’da 15 yıldır terzilik yapan Celal Aslan küçük dükkanında zanaatını yaşatmaya devam ediyor. Mesleğini severek yaptığını belirten Aslan, hazır giyimin hızla gelişmesiyle birlikte terziliğin zor günler geçirdiğini belirtti. Hazır giyimin uygun fiyatlarının kaliteden ödün verdiğini ifade eden Aslan, el emeğiyle hazırlanan ürünlerin daha uzun ömürlü ve kaliteli olduğunu söyledi. Ayrıca Aslan, sonbahar ve kış aylarında işlerin hareketlendiğini, ancak okulların terzilerle iş yapmayı tercih etmemesinin sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Coşkun: Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen açığı, düşük ek ders ücretleri ve mülakatla öğretmen atamalarına çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Coşkun, öğretmenlerin iş motivasyonunu artıracak adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtti.
Şanlıurfa’da müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı azaldı!
Şanlıurfa’nın turizm sektörü, 2023 yılında yaşanan deprem ve sel felaketlerinin etkisiyle ağır bir darbe aldı. TÜİK’in açıkladığı kültürel miras verileri, bu krizin boyutlarını gözler önüne serdi. Şanlıurfa, 3 müze ve 4 ören yeri ile binlerce tarihi eseri barındırırken, bakanlığa bağlı bu mekanlara 2022 yılında 1 milyon 276 bin 97 kişi ziyaret ederken, 2023’te ziyaretçi sayısı 570 bin 317’ye düştü. Bu dramatik azalma, bölgenin kültürel ve ekonomik kaybını çarpıcı bir şekilde ortaya koydu…
5 Eylül 2024 altın fiyatları
Altın fiyatlarında yükseliş aralıksız sürüyor. 5 Eylül 2024 tarihinde alım satım yapmayı düşünenler "Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL" sorularına yanıt aramaya başladı. Altının gramı bugün 2 bin 724 TL'den işlem görüyor. Peki, Şanlıurfa’da 5 Eylül 2024 gram, çeyrek, yarım, tam, Cumhuriyet, ons altın fiyatları ne kadar, kaç TL?
Şanlıurfa’daki kuyumcu esnafı müşteri bulamıyor
Türkiye'de altın fiyatlarındaki yükseliş, kuyumcu esnafını zor durumda bıraktı. Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle altın fiyatları tarihi zirvelere ulaştı, bu da altın satışlarını ciddi şekilde düşürdü. Şanlıurfa'da, düğün sezonu olmasına rağmen kuyumcu dükkanları neredeyse boş kaldı.
Şanlıurfa'da 'beyaz altın' satışa sunuldu
ŞUTB’de gerçekleştirilen törende, Haliliye İlçesi İkiağız Mahallesinden çiftçi Osman Bakış ve Eyyübiye İlçesi Akçamescit Mahallesinden çiftçi Emrah Fırathan’ın yetiştirdiği pamuk, açık artırma usulüyle satışı sunuldu.
Doğal yaşam isteyenler Şanlıurfa’daki kerpiç evleri tercih ediyor!
Türkiye’nin güneydoğusunda, kadim tarih ve kültürün izlerini taşıyan Şanlıurfa’da binlerce yıldır kullanılan kerpiç evler, sadece yöresel bir yapı değil, aynı zamanda geçmişle günümüzü buluşturan bir yaşam biçimi olarak dikkat çekiyor. Son dönemde, bu geleneksel yapılar ülke genelinde yeni bir trend olarak yükselişe geçti.
HALİLİYE BELEDİYESİ TERCİH DESTEK MERKEZİ HİZMETTE
Eğitime öncelik veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile gençlerin üniversiteye hazırlanması için tüm imkanların seferber edildiği Haliliye Belediyesinde, gençlerin doğru tercih yapması için Tercih Destek Merkezi hizmeti veriliyor.
Yaralı halde bulunan balaban tedavi edildi
Düğünlerde yaptığı makyajla tanınan sosyal medya fenomeni Mustafa Aktaş’ın yolu son zamanlarda sık sık Şanlıurfa’ya düşüyor. Aktaş son olarak Şanlıurfa’da katıldığı bir düğünde, yakın arkadaşı Şanlıurfalı moda tasarımcısı Leyla Aydınlık ile halay çektiği videoları paylaştı.
Üniversite kayıtları başlıyor
YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar için kayıt maratonu bugün başlıyor. 19 Ağustos'tan itibaren başlayan kayıt işlemleri, 23 Ağustos'a kadar devam edecek.
ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN GENÇLERDEN BAŞKAN CANPOLAT’A TEŞEKKÜR
Gençliğe ve geleceğe önem veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eğitime yönelik yatırımları ile sınava hazırlanan 82 öğrenci, üniversiteli oldu. Belediye bünyesinde sunulan ücretsiz dershane hizmeti sayesinde üniversiteyi kazandıklarını ifade eden gençler, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.
Şanlıurfa’da faizler artı: Satışlar durma noktasına geldi
Şanlıurfa’da ikinci el araç alım satımda yaşanan durgunluk, esnafı etkiledi. Faizin yüksek olmasından dolayı sıfır ve ikinci el araç piyasasının durgun geçtiğini söyleyen oto galericiler, canlanması için faizin düşmesi gerektiğini belirtti. Yüksek faiz getirileri, araç kiralamayı daha cazip hale getirirken, bu alanda talep büyük bir artış gösterdi.
Öğretmenlerin mazerete bağlı atama sonuçları açıklandı
Millî Eğitim Bakanlığınca kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği atama sonuçları açıklandı.
HALİLİYE BELEDİYESİ, BESYO’YA HAZIRLANAN GENÇLERE DESTEK VERİYOR
Haliliye Belediyesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarını kazanmak isteyen gençleri ücretsiz kursuyla parkurlara hazırlıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde sunulan ekipmanlar ile parkurlara hazırlanan öğrenciler, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.
Ticaret Bakanlığı'ndan kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetim
Ticaret Bakanlığı yaklaşan eğitim- öğretim dönemi öncesi kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden personel alımı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi trampüs bakın onarım ve oto elektrik bakım onarımı olmak üzere toplam 4 işçi alacağını duyurdu.
YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
YÖK Başkanı Özvar, YKS yerleştirme sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını duyurdu.
Şanlıurfa’da sıcaklıklardan dolayı esnafın işi düştü
Şanlıurfa’da da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Vatandaşların bu bunaltıcı havalarda dışarı çıkmaması nedeniyle kentte iş yapan esnafların satışlarında düşüşler yaşandığı görülüyor. Esnaf çareyi geç saatlere kadar çalışmakta arıyor.
YKS tercihleri bugün sona erecek!
YKS tercihleri için ÖSYM tarafından tercih süresinin uzatıldığı duyuru yapılmıştı. Yapılan duyuruya göre 4 Ağustos 2024 (bugün) saat 23.59’a kadar adaylar tercih yapabilecek.
HALİLİYE BELEDİYESİ, TERCİH DESTEK MERKEZİ İLE GENÇLERİN YANINDA
Gençlerin üniversiteye hazırlanması için tüm imkanlarını seferber eden Haliliye Belediyesi, öğrencileri tercih aşamasında yalnız bırakmıyor. Gençlerin doğru yönlendirilmesi için oluşturulan Tercih Destek Merkezi ile hayallerine ilk adımı atmalarına yardımcı olunuyor.
Harran Üniversitesi’nden öğrencilere ücretsiz hazırlık programı
Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, YKS sonuçlarına göre tercih yapacak öğrenciler için önemli bir duyuru yaptı.
ÜNİVERSİTE ADAYLARI DOĞRU TERCİHİ BÜYÜKŞEHİRLE YAPIYOR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Üniversite adaylarına tercih desteği sağlıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren üniversite adaylarına rehberlik desteği veriyor.
YKS tercih dönemi başladı
YKS için tercih dönemi bugün itibariyle başladı. 2 Ağustos'a kadar sürecek olan tercih döneminde, adaylar "ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden tercih işlemlerini tamamlayabilecek.
LGS tercih süreci bugün sona erecek
MEB, LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılan tercih süreci bugün sona erecek. Şanlıurfa'dan da 5 öğrenci LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olmuştu.
2024-YKS tercihler 25 Temmuz'da başlıyor! Son tarih 2 Ağustos!
ÖSYM Başkanı Ersoy, 2024-YKS tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacağını açıkladı.
BESYO ÖĞRENCİLERİ, HALİLİYE BELEDİYESİ İLE PARKURLARA HAZIRLANIYOR
Haliliye Belediyesi tarafından Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları sınavına hazırlanan öğrenciler, antrenörler eşliğinde parkurlara sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Ücretsiz olarak hizmet veren kurs ile hayallerine koşan gençler, sağlanan imkanlardan ötürü Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.
YKS açıklandı!
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını duyurdu.
Şanlıurfa’da tütün ve sarma sigara alanların sayısı artı
ÖTV oranların artmasıyla birlikte, sigara fiyatları da ciddi ölçüde arttı. Bu durum, Şanlıurfalıları sigaradan uzaklaştırarak tütüne yönlendirdi. Kentteki sigara satıcıları, tütün ve sarma sigara almaya gelenlerin sayısında artış yaşandığını belirtti.
Şanlıurfa’da berber ve kuaförler hangi gün kapalı olacak?
Şanlıurfa'daki berber, kuaför ve güzellik salonları için önemli bir gelişme yaşandı. Bugünden itibaren, bu işletmeler haftanın bir günü kapalı olacak. Hangi günün kapalı olacağı ise Şanlıurfa Valiliği tarafından sektörel yapı, işletme profili ve tüketici tercihlerini göz önünde bulundurarak belirlenecek.
Kurban bayramında Göbeklitepe ve müzeyi 36 bin kişi ziyaret etti
Şanlıurfa’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Göbeklitepe ve müzeyi 36 bin kişi ziyaret etti.