Arama
Arama Sonuçları
ŞUSKİ: Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır
ŞUSKİ tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçlarının "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında uygun olduğu belirtildi. Ancak, açıklamada yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg (mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabileceğine de dikkat çekildi.
Eyyübiye'de parklar yerli üretim mobilyalarla güzelleşiyor!
Eyyübiye Belediyesi’nin hizmete aldığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atölyesi, fabrika gibi üretim yaparak katma değer üretmeye devam ediyor.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Eyyübiye Belediyesinin botanik parkı açılışa hazırlanıyor
Eyyübiye Belediyesince yapımı tamamlanan Batıkent TOKİ Mahallesi Botanik Parkı açılışa hazırlanıyor.
Eyyübiye’de 7 mahallede eş zamanlı çalışma
Eyyübiye’de 7 ayrı mahallede doğal gaz, internet, elektrik gibi altyapı hizmetleri nedeniyle kazılarla bozulan yolların bakım-onarım çalışmaları devam ediyor.
Başkan Gülpınar’ın hassasiyeti indirimin sınırlarını genişletti
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar belediye sosyal tesislerinde öğrencilere, memurlara ve belediye personeline yapılan indirim sonrası bu indirimden engelli vatandaşların ve emeklilerin de faydalanacağı müjdesini verdi.
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak
Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde yarın "Orman Benim" kampanyası düzenlenecek. Şanlıurfa’da valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılacak etkinlik Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde düzenlenecek.
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasında
Haliliye Belediyesi, ekmek üretim tesislerinde ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.
Cihat Arslan: İki maçı kazanıp kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, düzenlediği basın toplantısında takımın ligde kalma hedefi ve son 2 maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, takımın son 10 günde iki önemli maça çıkacağını ve hala avantajlı bir konumda olduklarını belirterek, kalan iki maçı kazanarak ligde kalmak istediklerini söyledi. Taraftarlara ve şehire birlik ve beraberlik çağrısı yapan Arslan, “Seneye hayalim bu takımla Süper Lig yapabilmek.” dedi. Eyüpspor maçının ardından “Şehrimizde önemli bir yerde olan bir kişi, takım düşerse düşsün demiş.” sözlerine ilişkin ise Arslan,” Şanlıurfaspor’un düşmesini istemek büyük bir cehalet ve cesaret” dedi.
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü ihaleye çıktı
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü, yem karma mikseri, yem bunkeri, konveyör, tüp helezon, otomasyon sistemi, kumanda kulesi, kumanda otomasyon ve panosu, melas tankı ve melas hattı, yem sulama hattı ve su deposunu içeren merkezi yem hazırlama tesisi satın alımı için ihaleye çıktı.
ŞUSKİ: Sağlık tehlikesi yok, koku problemini çözeceğiz
Şanlıurfa'da son günlerde içme sularında yaşanan tat ve koku problemi vatandaşları tedirgin etti. ŞUSKİ konuyla ilgili bir açıklama yaparak suyun sağlık açısından herhangi bir tehlike oluşturmadığını, ancak alg (mikro bitkiler) üremesi nedeniyle koku problemi yaşandığını belirtti.
İddialar sonrası ŞUSKİ su analiz raporunu paylaştı
Şanlıurfa’da son günlerde bazı bölgelerde içme suyunda tat ve koku şikâyeti iddiaları dile getiriliyordu. Şikayetlerin ardından söz konusu bölgelerden numune alan ŞUSKİ ekipleri, suda herhangi bir uygunsuzluğun tespit edilmediğini bildirdi.
Şanlıurfa’da arsalar ihaleyle satışa çıkarıldı
Siverek Belediyesi, Karakoyun Mahallesinde bulunan 6 arsayı ihaleyle satışa çıkardı. İhale tarihi 3 Mayıs.
Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için mama üretimine başladı
Sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi artık kendi mamasını kendisi üretecek. Sokakların sevimli dostlarına yönelik başlatılan mama üretimi ile Büyükşehir Belediyesi büyük bir tasarruf sağlayacak.
Urfa Çalışma Grubu’ndan imar planındaki değişikliğe tepki
Urfa Çalışma Grubu, Karaköprü’de Doğukent Mahallesinde kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapılması planlanan alanın imar değişikliği ile konut alına dönüştürülecek olmasına tepki gösterdi. Urfa Çalışma Grubu, “İlimiz, ilçemiz, halkımız ve geleceğimiz için yapılan işlemin durdurulmasının elzem olduğunu, bu şehrin kaynaklarının bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini Kamuoyu ile paylaşıyor, şehrin yetkililerini göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Güler Şanlıurfa’da video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şanlıurfa’da bayramlaşma sonrası video telekonferans toplantısında, yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapan birliklerin komutanlarına seslendi. Güler, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak ve haklarını korumak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. Güler ayrıca, terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürütüldüğünü ve örgütlerin hareket kabiliyetinin azaldığını vurguladı.
Ali Koç’a 63 numaralı Şanlıurfaspor forması hediye edildi
Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçının başında sahadan çekilen Fenerbahçe’de kulüp başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfaspor’u ziyaret etti.
Sağlık Bakanlığı’ndan hastaneler için bayram genelgesi
Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı için Şanlıurfa’nın dahil olduğu illere genelge gönderdi. Buna göre, acil hasta ve yaralılara ulaşılması, ilk müdahalenin yapılıp hastanın uygun acil servise nakillerinin aksatılmaması için tedbirler alınacak. Nöbet hizmetleri 24 saat esasına göre planlanacak. Evde sağlık hizmeti de devam edecek.
Şanlıurfa’da Türk futbol tarihinde sıra dışı gün! Bir günde 2 maç
Şanlıurfa’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa, bu akşam saat 21.30'da başlayacak. Sarı kırmızılılar, dün tam kadro Şanlıurfa'ya geldi. Ancak sarı lacivertliler, U19 takımıyla maça çıkacak. Fenerbahçe'nin gençleri bugün saat 12'de Dereağzı'nda Giresunspor ile karşılaştıktan sonra Şanlıurfa yoluna çıkacak ve 21.30'da Galatasaray'a rakip olacak.
İbrahim Coşkun: Enflasyonu indirmemin yolu sabit gelirlilerden tasarruf yapmak değil
TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarının ardından Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, mart ayı enflasyon rakamlarının sabit gelirliler için endişe verici olduğunu ve alım gücünün hızla düştüğünü kaydetti. Coşkun, enflasyonu indirmenin yolunun sabit gelirlilerden tasarruf yapmak olmadığını vurguladı.
KARAKÖPRÜ'DE VATANDAŞLAR BAŞKAN BAYDİLLİ İLE HİZMET İSTİKRARININ DEVAMINI İSTİYOR
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli seçim çalışmaları kapsamında ilçede adım atmadık yer bırakmazken, vatandaşlar da ilçede hizmetlerin ve kalkınmanın devamı için Başkan Baydilli ile yola devam etmek istediklerini iletiyorlar
Başkan Beyazgül Şanlıurfaspor’a moral ziyaretinde bulundu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor'u ziyaret ederek moral verdi. Sakaryaspor ile oynayacakları maç öncesinde takımın tesislerini ziyaret eden Başkan Beyazgül, kulüp başkanı, teknik direktör ve futbolcularla bir araya geldi.
Harran Üniversitesi Hastanesinde tıp literatürüne girebilecek ameliyat: Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı
Şanlıurfa’da 51 yaşındaki Mustafa Orak, karın ağrısı ve karnındaki şişlik şikâyeti ile Harran Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Orak’ın karnından 5 kilo ağırlığında böbrek tümörü çıkarıldı.
Eyyübiye’de 250 aile daha mutlu evine kavuşuyor
Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla eğitimden sağlığa, mesleki eğitimden istihdama kadar her alanda başarılı projeler hayata geçiren Eyyübiye Belediyesi, “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar Projesi”yle 250 yoksul ailenin evini onarmaya başladı.
BAŞKAN CANPOLAT: BİZ HİZMET ADAMLARI VE ADAYLARIYIZ
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, seçim çalışmaları kapsamında Bağlarbaşı ve Yavuz Selim Mahallelerine ev ziyaretinde bulundu. Başkan Canpolat, “Biz AK Parti ailesi olarak, hizmet adamları ve adaylarıyız. Bizler, sizlerin hizmetkarlarıyız” dedi.
Şanlıurfa'daki pamuk üreticilerine Bakan Yumaklı'dan müjde - 2
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şanlıurfa'da pamuk üreticilerine 1,6 milyar liralık mazot ve gübre desteği ödemesi yapacaklarını duyurdu. Şanlıurfa’nın su kaynaklarının korunması ve sulama tesislerinin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Yumaklı, “2024 yılı yatırım programındaki 55 milyar lira maliyetli 164 su ve sulama tesisini Şanlıurfa'mıza kazandırmak için çalışıyoruz. Bu yıl itibarıyla toplam 29 milyon lira kaynağı olan 5 yeni projemizi bitkisel üretimi geliştirmek üzere yine Şanlıurfa'ya ayırmış durumdayız” dedi.
Şanlıurfa'daki pamuk üreticilerine Bakan Yumaklı'dan müjde
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şanlıurfa'da pamuk üreticilerine 1,6 milyar liralık mazot ve gübre desteği ödemesi yapacaklarını duyurdu. Şanlıurfa’nın su kaynaklarının korunması ve sulama tesislerinin geliştirilmesi için yatırımların sürdüğünü ifade eden Yumaklı, “2024 yılı yatırım programındaki 55 milyar lira maliyetli 164 su ve sulama tesisini Şanlıurfa'mıza kazandırmak için çalışıyoruz. Bu yıl itibarıyla 29 milyon lira kaynağı olan 5 yeni projemizi bitkisel üretimi geliştirmek üzere Şanlıurfa'ya ayırmış durumdayız” dedi.
Şanlıurfa’ya modern gastronomi merkezi
Şanlıurfa’ya yeni bir gastronomi merkezi daha kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Gastronomi Merkezi şehrin nezih ve modern mekânlarından biri olan hizmete girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül merkezde ilk sahuru sosyal konutlara yerleştirilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarla yaptı.
Cumhuriyet Gastronomi Merkezi hizmete girdi
Kendine has yemek kültürü ve damak çatlatan eşsiz mutfak lezzetleri ile Gastronominin Başkenti Şanlıurfa’nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatlarıyla kente modern ve nezir bir eser daha kazandırıldı.