Arama
Arama Sonuçları
Emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!
Emeklilere müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Bu imkan Şanlıurfa dahil Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler için geçerli olacak.
Vali Şıldak sokak hayvanları hassasiyeti için kurumlarla bir araya geldi
Vali Hasan Şıldak başkanlığında vatandaş hassasiyetleri ön planda tutularak sokak hayvanlarının varlığı, bakımı ve rehabilitasyonu ile birimlerin sorumluluk alanlarını konu alan toplantı gerçekleştirildi.
Harran Üniversitesi'nde kısa film gösterimi yapılacak
Harran Üniversitesi'nde 'pandemi' ve 'deprem' temalı kısa film gösterimi yapılacak.
Dünya Hipertansiyon Günü: Hipertansiyon farkındalığınızı artırın
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalında Doç. Dr. Kenan Toprak, 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Bilim insanları Harran Üniversitesinde buluştu
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Ceylanpınar’da düğünde maganda kurşunuyla vurulan anneden acı haber!
Ceylanpınar’da 6 Mayıs’ta kız kardeşinin düğününde havaya açılan rastgele ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede doğmamış 3 aylık bebeği ölen 42 yaşındaki Zemzem Özdemir de bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Bilim insanları araştırdı! İşte en zeki çocukların doğduğu ay
Çocukların doğdukları ay ile başarıları arasında bir bağlantı var mı? Çocukların doğdukları ayın, ilerideki başarılarına etkisi olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları tartışmalara son noktayı koydu. İşte en zeki çocukların doğduğu ay…
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına yeni atama
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar ekibini kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına Dr. Merve Ofluoğlu atandı.
Harran Üniversitesi'nde bilim şöleni
Eyyübiye Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vardin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hasan Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.Dr. Hülya Eraslan, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Eyyübiye Belediyesinin botanik parkı açılışa hazırlanıyor
Eyyübiye Belediyesince yapımı tamamlanan Batıkent TOKİ Mahallesi Botanik Parkı açılışa hazırlanıyor.
Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu
Harran Üniversitesi Hastanesi Anabilim Dalları, eğitim kalitelerini akreditasyonla tescillemeye devam ederken Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’nin yenilenmesi için başvuru gerçekleştirildi.
Ceylanpınar’da düğünde maganda kurşunuyla yaralandı
Ceylanpınar’da düğünde, gelinin duvağını toplamaya çalışan 42 yaşındaki Zemzem Özdemir havaya açılan rastgele ateş sonucu ağır yaralandı. Cep telefonu kamerasına yansıyan olayda kadın hastaneye kaldırıldı. Jandarma, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Eyyübiyeli gençler eğitim otaklarında kampa girdi
8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye Belediyesi eğitim otaklarında kampa girdiler. Gençlerin üniversite yolculuğuna sınırsız destek veren eğitim otakları, sınav haftasına kadar pazar günleri de hizmet veriyor.
Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi yüzlerce aileye umut oldu
Bölgede kamu hastaneleri arasında ilk açılan merkez olma özelliği taşıyan Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, Şanlıurfa ve çevre illerin umudu oldu. Prof. Dr. Sak, 8 yılık süreçte yüzlerce ailenin çocuk sahibi olmasına vesile olduklarını söyledi.
Şanlıurfa’da öğrenciler oturma eylemi başlattı
ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Harran Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde oturma eylemi başlatarak Filistin eylemlerine destek veriyor.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Şanlıurfa’da trafik kazası! 12 yaralı
Bozova-Hilvan kara yolunda kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 12 kişi yaralandı. Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı.
Haliliye’de üniversite adaylarına ücretsiz sınav imkanı
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik desteğini sürdürüyor. Eğitim faaliyetleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrenciler, sunulan imkanlar dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Harran Üniversitesine 5 yeni bölüm!
Harran Üniversitesi’ne yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 5 yeni bölüm açıldı.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Düz görmeye başladı: Şanlıurfa'da 68 yıl sonra gelen mutluluk
Şanlıurfa'da yaşayan ve 68 yıldır gözleri şaşı olan İsmail Çobanlı Harran Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan başarılı şaşılık operasyonuyla dünyayı düz görmeye başladı.