Arama
Arama Sonuçları
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
Şanlıurfa valiliği vatandaşları toz taşınımına karşı uyardı
Şanlıurfa Valiliği bölgemizde Cuma gününden itibaren etkili olacak olan toz taşınımına karşı vatandaşları uyardı.
Haliliye parkları yaza hazır
Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, parkları yaza hazırlama çalışmaları kapsamında çim budama ve ağaçlandırma çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Bayram yaklaşıyor! Şanlıurfa'da kent merkezinde küçükbaşların sayısı arttı
Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte kent merkezinde beslenen küçükbaş hayvan sayısı da arttı. Öyle ki artık trafikte her an karşınıza sürü çıkabiliyor. Karaköprü’de sabah saatlerinde yoldaki küçükbaş hayvanlar vatandaşlara şaşkınlık yaşattı.
Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde sistem çöktü
Şanlıurfa’nın en büyük devlet hastanesi olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünden beri yaşanan sistem arızası hastaları mağdur etti. Hasta kayıtları manuel olarak alınmaya çalışırken laboratuvar tahlillerin ise yapılamadığı ileri sürülüyor. İl Sağlık Müdürlürlü’nden konuyla ilgili açıklama geldi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin mevcut borç durumu detayları açıklandı
Seçimlerin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde, belediyenin mevcut borç durumu “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” çerçevesinde şeffaf belediyecilik ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme açısından açıklandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL borcu var.
Eyyübiye Belediyesinin botanik parkı açılışa hazırlanıyor
Eyyübiye Belediyesince yapımı tamamlanan Batıkent TOKİ Mahallesi Botanik Parkı açılışa hazırlanıyor.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Şanlıurfa’da Trafik Haftası kutlandı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen trafik farkındalığı etkinliğinde yaptığı konuşmada son 4 ayda trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Vali Şıldak'ın açıkladığı verilere göre, son 4 ayda Şanlıurfa'da trafik kazalarında 74 kişi hayatını kaybetti.
Şanlıurfa'da başıboş köpekler tehlike saçıyor
Haliliye’de sürü halinde dolaşan sokak köpekleri tehlike saçıyor. Okul saatinde sokakta sürü halinde dolaşan köpekler çocuklar ile çocuklu aileleri zor durumda bırakıyor. Köpek sürüleriyle karşılaşan vatandaşlar bu köpeklerin toplatılıp hayvan barınaklarında bakılmasını istiyor.
Haliliye’de yaşlıların hanelerini belediye temizliyor
Haliliye Belediyesi, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara yönelik sürdürdüğü Evde Bakım Hizmeti ile haneleri temizlemeye devam ediyor. Belediyenin hizmetinden 576 vatandaş faydalanıyor.
2024 kurban kesim bedeli ne kadar?
Kurban kesim bedelinin ne kadar olduğu, yaklaşan 2024 yılı Kurban Bayramı öncesinde merak ediliyordu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Peki, 2024 kurban kesim bedeli yurt içi ve yurt dışında ne kadar oldu?
Karaköprü’de araba motosiklete çarptı 1 kişi yaralandı
Karaköprü’de elektriklerin olmadığı iddiasıyla trafik ışıklarının yanmaması sonucu bir otomobil motosiklete çarptı. Kaza sonucu motosiklette bulunan 1 kişi yaralandı.
Başkan Gülpınar’ın hassasiyeti indirimin sınırlarını genişletti
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar belediye sosyal tesislerinde öğrencilere, memurlara ve belediye personeline yapılan indirim sonrası bu indirimden engelli vatandaşların ve emeklilerin de faydalanacağı müjdesini verdi.
Vali Hasan Şıldak Halfeti’de incelemede bulundu
Vali Hasan Şıldak, Halfeti’de deprem konutlarını inceledi, ardından eski Halfeti Çarşı Merkezi’nde esnafı ziyaret ederek yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.
Şanlıurfa’da da gerçekleşen kampanyada 313 ton çöp toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Şanlıurfa’da da gerçekleşen “Orman Benim” kampanyasında toplam 313 ton çöp, orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderildi.
Haliliye’de sulama kanalında düşen köpek kurtarıldı
Haliliye’de sulama kanalında düşen köpek itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Şanlıurfa’da 4 sahte kamu görevlisi suçüstü yakalandı!
Eyyübiye’de emniyet ekipleri tarafından kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran 4 şüpheli suçüstü yakalandı. Soruşturmada, şüphelilerin 23 vatandaşı toplamda 3 milyon 250 bin TL dolandırdığı tespit edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şanlıurfa merkezli 7 ilde dolandırıcılık çetesi çökertildi: 18 tutuklama
Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Şanlıurfa merkezli 7 ilde 23 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, kendilerini kamu personeli olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları şüphesiyle 22 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 18'i cezaevine teslim edildi.
SGK'nın geri ödeme listesine 81 ilaç daha alındı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı duyuruda SGK'nın geri ödemesi bünyesine alınan 81 ilacın olduğunu duyurdu.
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede hassasiyeti bilinen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bizzat yürüttüğü, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili Cuma hutbesinden duyuru yapıldı.
Şanlıurfa merkezli operasyonlarda yakalanan 15 kişi adliyeye sevk edildi
Şanlıurfa merkezli 5 ilde yapılan terör operasyonlarında gözaltına alınan 15 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Aralarında Suriye uyruklu şahıslarında bulunduğu 15 kişi hakkında karar çıktı.
Benzin, motorine zam LGP’ye indirim!
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı. İşte Şanlıurfa’da güncel fiyatlar…
Eyüp Peygamber makamında çevre düzenlemesi yapılacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre düzenlemeleri ile ilgili bilgi aldı.
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasında
Haliliye Belediyesi, ekmek üretim tesislerinde ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.
Harran’da zabıtadan gıda denetimi
Harran Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren başta ekmek ve pide fırınları olmak üzere kasap ve lokantalarda denetim yaptı. Tek tek fırın, kasap ve lokantaları gezen ekipler hijyen, tarihi geçmiş ürünler, ruhsat ve gramaj kontrolünde bulundu.
2 Mayıs Perşembe güncel döviz kuru
Dolar ve euro fiyatları bugün ne kadar? Yatırımcılar ve vatandaşlar, döviz kurlarındaki son durumu merak ediyor. İşte 2 Mayıs 2024 Perşembe günü için en güncel döviz kuru
Şanlıurfa'da 1 Mayıs kutlandı
Şanlıurfa’da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, birçok siyasi parti ve STK’nın katılımıyla 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Polis eşliğinde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından halaylar çekildi.
Bozova yolunda kaza! 3 kişi yaralandı
Sık sık kazaların meydana geldiği Bozova yolu üzerinde bulunan çimento fabrikası bağlantı yolu kavşağında bir kaza daha meydana geldi. Ters yöne giren bir araç nedeniyle meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.