Nemrut’un Tahtı turizme kazandırılıyor! Proje onaylandı;

Nemrut’un Tahtı turizme kazandırılıyor! Proje onaylandı

Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş, tarihte hikayelere, şarkılara ve türkülere konu olmuş Nemrud'un Tahtı’nın (Deyr Yakup Manastırı) turizme kazandırılması için yapılan projenin onaylandığını duyurdu....

Şanlıurfa tarihinde efsaneleşen hikayelerle tanınan, şarkılara, türkülere konu olan Nemrut’un Tahtı turizme kazandırılıyor.  

Kültür Bakanlığı kayıtlarında ’Deyr Yakup Manastırı’ olarak da geçen Nemrut’un Tahtı’nın turizme kazandırılması için Eyyübiye Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birlikte yürütülecek proje hazırlanmıştı. Uzun zamandır projenin onaylanması bekleniyordu.

Müjdeli haberi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş verdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Kuş, “Müjde.. Çalışmalarımız sonuç verdi... Kadim şehrimizin önemli eserlerinden biri olan Deyr Yakup Manastırını ( Nemrut'un Tahtı) turizme kazandırıyoruz. Kültür Bakanlığımızla birlikte yürüteceğimiz projemiz onaylandı, hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

NEMRUT’UN TAHTI VE KAZANE KÖYÜ EFSANESİ
Nemrut’un Tahtı, Şanlıurfa Kalesi’nin güneyindeki dağların arasında yüksekçe bir tepede yer alıyor. Burası Nemrut’un yaylağı ve taht merkezi olarak biliniyor.

Tepenin üstü geniş ve düz kayalıklardan oluşuyor. Kayalığın doğusunda, kayalara oyulmuş odaların, Nemrut’un yaz sıcağından korunmak için yaptırdığı dinlenme yeri olduğu tahmin ediliyor.

Tepeye 1 saat uzaklıkta, Harran ovasındaki Kazane köyünde pişen yemekler, elden ele geçirilerek buraya taşınırmış. Köyün adı da mutfaklarındaki kazanların bolluğundan esinlenilerek, günümüze kadar Kazane olarak geçiyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum