Vali Ayhan’dan LGS’de tam puan alan öğrencilere ödül;

Vali Ayhan’dan LGS’de tam puan alan öğrencilere ödül

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, LGS’de tam puan alan öğrencilere ödüllerini takdim etti. LGS birincilerinden Ali Eren Küçük, sınava hazırlanırken düzenli ve sistemli bir çalışma yaptığını söyledi....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Şanlıurfalı öğrencileri ödüllendirdi.

8'inci sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu LGS Sınavı, Türkiye genelinde 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılımıyla 4 Haziran’da gerçekleşmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan sınav sonuçlarına göre Şanlıurfa’dan da 4 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

Bu öğrenciler için Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen ödül törenine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, vali yardımcıları, kaymakamlar, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Vali Ayhan kısa bir konuşma yaptıktan sonra il genelinde hem birinciler hem de dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

500 tam puan alan öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edilirken, derece yapan diğer öğrencilere de 5 bin ve 3 bin liralık hediye çekleri verildi.

KÜÇÜK: LGS BEKLEDİĞİNİZDEN DAHA KOLAY

LGS birincilerinden Ali Eren Küçük, sınav sürecinin yorucu olduğunu belirterek “Bu süreç açıkçası biraz yorucu geçti. Sabah 6’da kalkıp ders çalışma yapıyordum. Sonra da okula gidiyordum. Biraz ağır bir tempoda geçti” ifadelerini kullandı.

Kentte yaşanan afetlerin psikolojisini fazla etkilemediğini söyleyen Küçük, çalışma sürecinden şöyle bahsetti:

“Sabah 6’da kalkıp bir saat paragraf çözüyordum ben. Sonra okul vardı. Okulda etütlerde soru çözümü falan yapıyordum. Eve gelince önce yemek yiyordum. Yarım saat 45 dakika dinlenme zamanım oluyordu. Ondan sonra direkt soru çözümüne geçiyordum. 500 tam puan alacağımı hissediyordum. Tercihimi İstanbul ya da İzmir yapmak istiyorum. Beyin cerrahı olmak istiyorum, ona göre çalışacağım. LGS’ye girecek olanlar fazla stres yapmayın, LGS beklediğinizden daha kolaydır.”

Vali Ayhan, ödül takdiminden sonra bir süre öğrenciler ve aileleri ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum