Urfa vekili Tanal desteğe gittiği eylemcilerin tepkisiyle karşılaştı;

Urfa vekili Tanal desteğe gittiği eylemcilerin tepkisiyle karşılaştı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla’da bulunan Akbelen Ormanı’nda yapılmaya çalışılan kömür madenine karşı çıkan eylemcilere destek için gittiği bölgede tepkiyle karşılaşarak yuhalandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tanal ise, tepki gösterenlerin, CHP Heyetinin orada bulunmasından rahatsızlık duyan "birtakım siyasi oluşumların mensupları" olduğunu ileri sürdü....

Muğla’ya bağlı Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenen kömür madenine karşı yaklaşık iki yıldır süren eylemler yapılıyor.

Son günlerde tekrar gündeme gelen eylemlere muhalafet partilerinden milletvekilleri de bölgeye gidip destek veriyor.

CHP Şanlıurfa Mahmut Tanal da bugün eylemcilere destek vermek için bölgeye giden isimdi. Ancak Tanal, bazı eylemcilerin tepkisiyle karşılaştı.

Tanal’ın kendisine tepki gösteren bir kadın eylemciye, “Sizin yüzünüzden iktidarı kaybettik. Sen AKP’nin provokatörüsün” demesi, tepkilerin daha da artmasına neden oldu.

Tanal’ın bölgeyi terk etmesini isteyen eylemciler, bir süre CHP’li vekili yuhaladı.


TANAL'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Olayın basında yer almasından sonra bir açıklama yapan Urfa vekili Tanal, kendisine tepki gösterenlerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyetinin orada bulunmasından rahatsızlık duyan "birtakım siyasi oluşumların mensupları" olduğunu ileri sürerek, onların kendisine “asker ve polis savunuculuğu yaptığı” yönünde sataştığını savundu.

Tanal, ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün Muğla İkizköy halkının direnişine destek için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir hadise yaşadık.

Şöyle ki: Yetkililerle, jandarmayla görüşerek, demokratik eylem hakkını kullandığı için gözaltına alınan doğa aktivistlerinin serbest bırakılmasını sağladık.

Akabinde alanda vatandaşlarla sohbet ederken “Hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizi askerlerle, polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır” şeklinde değerlendirmede bulundum.

İktidarın, özel şirketin rantının korunması için günlerdir beklettiği güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini anlattım.

Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, “asker ve polis savunuculuğu yaptığım” yönünde bana sataşmada bulundu.

Sosyal medyada “CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: ‘Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün.’ başlığıyla paylaşılan videonun perde arkası bundan ibarettir.".

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum