Şanlıurfa'daki dernekten kış öncesi destek çağrısı!;

Şanlıurfa'daki dernekten kış öncesi destek çağrısı!

Şanlıurfa’da yaklaşık 2 yıldır ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve kıyafet yardımında bulunan Ebul Vefa Sosyal Yardımlaşma Derneği, kış ayları öncesi ihtiyaç sahiplerine kışlık kıyafet, yakacak ve soba yardımı yapacak. Dernek, hayırseverlerin desteğini bekliyor....

Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Ebul Vefa Sosyal Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını sürdürüyor.

Kentte 2 yıldır aktif olarak faaliyet gösteren dernek, bu yıl ihtiyaç sahibi bin aileye kuru gıda, erzak, kıyafet yardımında bulundu. Yardımseverler sayesinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yemek yardımında da bulunan dernek, günlük 400 aileye yemek ulaştırıyor. Çocuklar için de bayramlık giysi dağıtımı yapan dernek, yılda bir sefer yetim çocukları sünnet ettirip, dini bayramlarda binlerce kişiye tirit ikram ediyor.

Ebul Vefa Sosyal Yardımlaşma Derneği, yaklaşan kış ayları öncesinde de muhtaç ailelere yakacak ve soba yardımında bulunacak.

POYRAZ: BİN AİLEMİZ VAR, YÜKÜMÜZ AĞIR

Ebul Vefa İnsanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Abdulkadir Poyraz, yıl boyunca yardım çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Kışın yaklaşık bin aileye yardımda bulunacaklarını ifade eden Poyraz, hayırseverlerden destek isteyerek, şunları kaydetti:

“Yaklaşık bin aileye kuru gıda, erzak, kıyafetin yanı sıra kurban kesimlerimizle destek oluyoruz. Yılda 1 defa yetimlerimize sünnet programı yapıyoruz ve aşure programları gerçekleştiriyoruz. Eyyübiye ilçemizde yaklaşık günde 400 ailemize, yetimlerimize yemek dağıtımı yapıyoruz ve yılda 1 defa odun ve kömür dağıtımları yapıyoruz, kışlık kıyafet dağıtımları yapıyoruz, evlerinde battaniye olmayan ailelerimize soba ve battaniye yardımları yapıyoruz. İnşallah bu kış da hepsine yetişmeye çalışacağız. Tabii yaklaşık bin tane ailemiz var, yükümüz ağır, bu konuda hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz.“

“İHTİYAÇ SAHİPLERİ DERNEĞE BEKLİYORUZ”

Poyraz, hayırseverlerin dernek sosyal medya hesapları üzerinden ulaşarak ve derneğe gelerek destekte bulunabileceklerini söyledi.

İhtiyaç sahiplerinin de derneğe gelerek kayıt yapıp yardım alabileceklerini belirten Poyraz, şöyle konuştu:

“Hem Haliliye ilçemizde hem de Eyyübiye ilçemizde şubelerimiz var, oradan bize ulaşabilirler. Alilerimizle iç içe olup bizlerle beraber yardımlara destek olabilirler. Ailelerimize gıda dışında nakdi yardım, kıyafet yardımı, et yardımı, odun-kömür yardımı yapıyoruz. Yardımların gelme durumuna bağlı olarak değişiyor. İhtiyaç sahibi aileleri başvuru için dernek yönetimimize bekliyoruz. Başvuru için kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örneği ve ikametgah adresini bildirir belge istiyoruz. Gerçekten mağdur ve ihtiyaç sahibi ise yardımcı oluyoruz. Biz dernek olarak yetim ve dullara öncelik tanıyoruz“.

HABER MERKEZİ


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum