Siverek kalp krizi hastaları için hayati adım;

Siverek kalp krizi hastaları için hayati adım

Siverek Devlet Hastanesi'nde kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesi hizmet vermeye başladı....

Siverek Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen ilk anjiyo işlemi, 29 yaşındaki Mehmet Emin Demirbüken adlı hastaya yapıldı. Anjiyo işlemi başarıyla tamamlandı ve hastanın tedavisine başlandı.

SOLMAZ: İL DIŞINA YAPILAN SEVKLER DE BÜYÜK BİR ORANDA AZALMIŞ OLACAKTIR

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, Siverek Devlet Hastanesi'nde kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesinde ilk hastanın başarılı bir şekilde anjiyosunu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Ölüm oranı oldukça yüksek olan kalp krizi vakalarında erken müdahale ile can kaybını en aza indirmek adına anjiyografi ünitesinin kazandırılmasından mutluluk duyduk. Kalp krizi ciddi bir sağlık sorunu, Erken, doğru müdahale ile kurtarabileceğimiz birçok hastalarımız olacaktır. Koroner Anjiyografi ünitesinin kurulması ile birlikte hastanemizden il dışına yapılan sevkler de büyük bir oranda azalmış olacaktır. Siverek ilçemize böylesi önemli bir tıbbi cihaz kazandırıldığı için Başta Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine teşekkür ederim ”

Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Hüseyin Elik, anjiyografi ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte ilçede kalp krizi vakalarında erken müdahalenin mümkün olacağını belirterek, "Anjiyografi ünitesinin kurulmasıyla günün hangi saatinde olursa olsun hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse anjiyoya alınacaktır" dedi.

Kalp ameliyatı olan hasta Mehmet Emin Demirbüken ise, "Şanlıurfa'ya gitmeyi düşündüm ama ilçemizdeki anjiyo ünitesi açılmış. Doktorlar burada yapabiliriz dediler. Gayet başarılı geçti. Şu an gayet iyiyim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

İlk anjiyografi işlemini gerçekleştiren Uzm. Dr. Abdullah Cirit ise, "Siverek'e en yakın anjiyo ünitesi Diyarbakır hem de Şanlıurfa'da. Buralar ilçeye 100 km uzaklıkta. Siverek'te anjiyo kurulması anında müdahale etme şansını getirecektir. Dolayısıyla hem yaşam oranlarını arttıracaktır hem de kalp yetmezliği oranlarını azaltacaktır" ifadelerini kullandı.

Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte Siverek'te yaşayan hastaların, kalp krizi gibi acil durumlarda il dışına sevk edilmesi gerekmeyecek.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum