TFF'nin kararı Şanlıurfalı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı;

TFF'nin kararı Şanlıurfalı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı

Şanlıurfalı taraftarlar, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa finalinin kendi kentlerinde oynanmasını bekliyordu. Ancak TFF, maçın Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacağını açıklaması Şanlıurfalı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nın seyirci kapasitesinin, maçın oynanacağı Al-Awwal Park'tan (Kral Suud Üniversitesi) daha yüksek olması ise dikkat çekti....

Yaklaşık 2,5 milyon nüfusu bulunan Şanlıurfa, futbolda önemli bir potansiyele sahip.  2022-2023 Sezonu’nda Şanlıurfaspor'un 2. Lig'den 1. Lige çıkmasında önemli etkenlerden biri de şüphesiz Şanlıurfalı taraftarlar oldu. Bu da  kentte futbolun giderek daha da popülerleştiğini gösteriyor.

Şanlıurfalı taraftar Şanlıurfalı sporseverler kentin futbolda daha fazla tanınması için büyük takımların kentte müsabakalar gerçekleştirmesini istiyordu. Taraftarlar, özellikle Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynacak olan Süper Kupa finalinin Urfa’da oynanmasını büyük bir fırsat olarak görüyordu.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldığı karar, Şanlıurfalı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

KAPASİTE FARKI DİKKAT ÇEKTİ

TFF, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacağını açıkladı.

Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nın seyirci kapasitesinin, maçın oynanacağı Al-Awwal Park'tan (Kral Suud Üniversitesi) daha yüksek olması, TFF'nin kararını daha da anlamsız kıldı. 11 Nisan Stadı'nın seyirci kapasitesi 30 bin iken, Al-Awwal Park'ın seyirci kapasitesi sadece 25 bin.

TFF ÇOK ELEŞTİRİLDİ

TFF'nin Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'a götürme kararı, birçok kişi tarafından eleştirildi.

Kararın, Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye verdiği ekonomik desteklerle ilişkilendirildiği öne sürüldü.

URFALI SPORSEVERLERİ TATMİN ETMEDİ

Mehmet Büyükekşi, son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasının Türk futbolunun marka değerine katkı sağlayacağını söyledi.

Ancak bu açıklama, Şanlıurfalı taraftarları tatmin etmedi.

Şanlıurfalı taraftarlar, TFF'nin kararını, kentin futbolu geliştirme çabalarını görmezden gelmek olarak değerlendirdi.

BİHA

 

 

 


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum