Şanlıurfa’da doktorlar iş bırakacak;

Şanlıurfa’da doktorlar iş bırakacak

Tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da sağlık çalışanları çarşamba günü iş bırakacak. Eyleme çok sayıda hekim sendikası destek verecek....

Ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da çarşamba günü Hekim ve Sağlık Çalışanları Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Hekim Birliği), Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Şanlıurfa Tabip Odası, Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED), Türk Diş Hekimleri Birliği ve Tabip ve Diğer Sağlık Çalışanları Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası (TABİP-SEN) iş bırakacak.

Sağlık emek ve meslek örgütlerinin açıklamasında, eylemlerinde, doktorların sorunlarına artık somut adımlar atılmasının gerektiği vurgulanacağı kaydedildi. 

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Yıllardır dile getirdiğimiz sorunların çözümü için hükümetten adım atılmasını beklerken, aylardır Sağlık Bakanı tarafından müjdeyi bekleyin denilerek bugünlere gelinmiştir. Geçen hafta komisyonlarda tartışılan yarın da meclise sunulacak olan düzenleme içi boş, sorunlarımızın hiçbirine yanıt vermeyen bir düzenlemedir. Bu sebeple tasarının Mecliste görüşüleceği 15 Haziran günü tüm sağlık emek meslek örgütleriyle birlikte g(ö)reve gidiyoruz”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum