Memur ve emekli maaşı zammında gözler 3 Ocak’ta;

Memur ve emekli maaşı zammında gözler 3 Ocak’ta

Yeni yıla girmemizle gözler emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Asgari ücretin 17 bin 2 TL’ye yükseltilmesinin ardından emekli ve memur maaşlarında yapılacak zam miktarı gündemden düşmüyor. Peki, memur ve emekli maaşı ne zaman açıklanacak?...

Geçtiğimiz günlerde merakla beklenen yeni asgari ücret rakamı yapılan toplantıların sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulmuştu.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Önümüzdeki günlerde Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından duyurulması beklenen memur ve emekli zamları gündemden düşmüyor.

GÖZLER 3 OCAK'A ÇEVRİLDİ

Temmuz ayından itibaren geçen  5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 6'lık zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, 2024-2025'teki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da içeren toplu sözleşmeye ilişkin kararı uyarınca, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00'da duyuracak. Buna göre, memurların ve emeklilerin maaş ve aylık artışlarını belirleyen 6 aylık TÜFE belli olacak.

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum