Şanlıurfa'da 3 bin 123 konutun temeli atıldı;

Şanlıurfa'da 3 bin 123 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Şanlıurfa’da 3 bin 123 konutun temeli atıldı. Bakan Özhaseki, “Sizlerin huzurunda 3 bin 123 tane bağımsız birimin burada temelini atıyoruz. İnşallah bunları kısa süre içerisinde bizler tamamlarız” dedi. Özhaseki ayrıca 378 gecekondu bulunan Yeşildirek Mahallesi’nde hak sahiplerine, yapılmış olan 292 konutun tamamlanarak verileceğini kaydetti....

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Şanlıurfa’daki ziyaretleri kapsamında Karaköprü ilçesine bağlı Aşık Mahallesinde 758 konutun temel atma törenine katıldı.

Törene Bakan Özhaseki, TBMM Başkan Vekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Eyyüpoğlu,  Abdürrahim Dusak, AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ile çok sayıda vatandaşkatıldı.

Törende konuşan Bakan Özhaseki, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, “Şu anda Türkiye'de 500'e yakın hareketli fay hattı var, nerede, ne zaman, hangi saatte, hangi şiddette kırılacağını da kimse bilmiyor. Kimse kendini emin görmesin, bu gerçekliği bilerek hareket edelim” dedi.

50 yıl önce yapılan depreme dayanıksız yapıların olduğu yerlerde yapılacak tek şeyin “kentsel dönüşüm” olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, bir taraftan TOKİ bir taraftan Emlak Konut ile gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Mehmet Özhaseki, geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin izlerini silmek için gayretlerinin devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler büyük bir milletiz. Allah birbirimizden ayırmasın, büyük bir devletiz, başımızda da Recep Tayyip Erdoğan gibi yiğit bir adam var. Güçlü iradesiyle bütün bunları bir aslın dayanışmasına gönderdik, şimdi her tarafta çalışıyoruz. Zaten ilk geceden itibaren sayın Cumhurbaşkanımız her birimizi bir bölgeye gönderir, valilerimiz gider, kaymakamlarımız gider, AFAD görevlilerimiz gider… tüm belediyelerimizi deprem bölgesine sevk ettik. Gece gündüz demeden oralarda çalıştık.

Yeri geldiği için de söylemekte fayda var. Bir de bizim muhalif belediyelerimiz var, Allah iyiliklerini versin onların da milyonlarca nüfusları var, ellerindeki imkanlar da çok fazla sadece deprem bölgesine özel uçaklarla geldiler uçakların içi medya ordusuyla dolu, aşağı indiler, bir iki tane çadıra gittiler, ayarlanmış insanların yanına sonra selfieler çektirdiler bıraktılar.”

“Merak etmeyin her ay 10 bin, 15 bin tane evi zaten teslim edeceğiz, siz hiç endişelenmeyin” diyen Bakan Özhaseki, Bakanlık olarak 88 milyar lira harcadıklarını, halihazırda da şu anda 38 milyarlık yatırımların devam ettiğini kaydetti.

Şanlıurfa’ya da yatırımların devam ettiğini belirten Mehmet Özhaseki, “Bugün de sizlerin huzurunda 3 bin 123 tane bağımsız birimin burada temelini atıyoruz. İnşallah bunları kısa süre içerisinde bizler tamamlarız” dedi.

Şanlıurfa’da Yeşildirek Mahallesinde 378 gecekondu ile ilgili de açıklamada bulunan Bakan Özhaseki, “Yeşildirek Mahallesi ile ilgili orada ilk etapta 378 tane gecekondumuz var. Bu vatandaşlarımızla önümüzdeki pazartesiden itibaren görüşüyoruz, elimizde de yapılmış orada 292 tane konutumuz var. Biz bunu tamamlayıp oradaki bütün hak sahiplerine Yeşildirek’te oturan kardeşlerimize vereceğiz. Çünkü biz zaten burada 400 bağımsız birimin ihalesini bir ay sonra yapıyoruz, orada 246 tane konut 150 tane iş yeri yapacağız inşallah. Bunlar da bittiğinde oradaki hak sahiplerimizde huzurla yerlerine geçmiş olacaklar” dedi.

Bakan Özhaseki konuşmasının sonunda da bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yanında yer alıp şimdi karşısında duran isimlere gönderme yaparak, “Allah'ım benim ömrümden alsın da size versin diye cumhurbaşkanımıza yağ yakan adamlar şimdi çıkmışlar yol kesmek için sağda solda gezip duruyorlar. Allah onlara da iyilik versin” diye konuştu.

İSRAİL PROTESTOSU                        

Bakan Mehmet Özhaseki konuşurken bir grup “İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet” yazılı pankart açtı. Bakan Özhaseki, her gittiği yerde benzer bir protestonun kasıtlı olarak yapıldığını vurgulayarak, Filistin’e en büyük desteği bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiğini kaydetti.

Bakan Özhaseki’nin konuşması sonrası Aşık Mahallesi, Karakoyun Mahallesi ile Suruç çelik köyevlerinde toplam 3 bin 123 konutun temeli atıldı.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum