Harran’da rezene ekimi yapıldı;

Harran’da rezene ekimi yapıldı

Şanlıurfa’da pamuk, mısır ve buğday gibi geleneksel ürünlerin girdi maliyetlerinin artması ve verim düşüşü, çiftçileri alternatif ürünlere yöneltti. Bu yıl Harran bölgesinde ilk kez 1000 dekar üzerinde bir alana tıbbi aromatik bitki olan rezene ekimi yapıldı....

Rezene, kurak ve kayalık arazilere uyumlu olması ve yüksek pazar fiyatı ile çiftçiler için umut vadediyor. Hem çayı, yemeği hem de salatası yapılan rezene, aynı zamanda kökünden yaprağına kadar birçok şekilde kullanılabiliyor.

Bölge çiftçisi Hanifi Yılmaztekin, rezenenin bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacağına inanıyor. Yılmaztekin, "Geçmiş yıllarda pamuk, mısır ve buğdaydan yeterince verim alamadık ve fiyatlar da düştü. Bu nedenle farklı ürünler denemeye başladık. Geçen yıl kimyon etmiştik bu yıl binlerce dönüm ekildi. Bu yılda Rezeneden umutluyuz. Verim alırsak önümüzdeki yıl bölge çiftçisi daha geniş alanlara ekim yapacağına inanıyorum. " dedi.

Rezenenin faydaları arasında şunlar yer alıyor:

1-Süt üretimini artırır

2- Zengin besin değerine sahiptir

3-Adet ağrılarına iyi gelir

4-Kilo vermeyi destekler

5-Göz sağlığı tedavisinde kullanılabilir

6-Enfeksiyonlarla savaşır

Harran'da rezenenin ekimi, bölgenin tarımsal çeşitliliğinin artmasına ve çiftçilerin gelirlerinin artmasına katkıda bulunması bekleniyor.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum