Göbeklitepe ay ışığında da keşfedilebilecek!;

Göbeklitepe ay ışığında da keşfedilebilecek!

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa'yı tarihi ve kültürel bir şölene dönüştürecek. Festival boyunca yoğun ilgi görmesi beklenen Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Göbeklitepe, gece geç saatlere kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu sayede, tarihi atmosferi gece de yaşamak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunacak....

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla 16 şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki ikinci ayağı, Şanlıurfa’da 25 Mayıs’ta başlayacak. Festival 2 Haziran’a kadar sürecek.

Medeniyetin beşiği, insanlık tarihinin başlangıç noktası Şanlıurfa’da 9 gün sürecek festivalde konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar 300’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek.

Festivali süresince etkinliğin yoğun olduğu Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Göbeklitepe gece saat 10‘a kadar ziyaretçilere açık olacak. Bu sayede, tarihi atmosferi gece de yaşamak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunacak.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum