Karaköprü’de 300 yataklı Yatılı Kız Kur’an Kursu Külliyesi inşa edilecek;

Karaköprü’de 300 yataklı Yatılı Kız Kur’an Kursu Külliyesi inşa edilecek

Karaköprü İlçe Müftülüğü ile Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Mehmetçik Mahallesinde 300 yataklı Yatılı Kız Kur’an Kursu Külliyesi inşa edilecek....

Karaköprü – Karaköprü İlçe Müftülüğü ve Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle Mehmetçik Mahallesinde inşa edilecek olan 300 yataklı Yatılı Kız Kur’an Kursu Külliyesi’nin temeli atıldı.

Düzenlenen temel atma törenine, Karaköprü İlçe Müftüsü Sacit Emiri, Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Şanlıurfa Başkanı Abdulkadir Özbek, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Sacit Emiri, yatılı Kur’an kurslarının önemine vurgu yaparak, "Hazreti Muhammed-i bize bahşettiğinden dolayı ve bizi de ona ümmet olma şerefine erdirdiğinden dolayı yüce rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun. Eğer Resulullah olmasaydı bizler Kur'an-ı hiç anlayamazdık ve hayatımıza tasdik edemezdik. Onun için yaşayan ve yürüyen Kur'an olan Hazreti Muhammed anlaşılmadığı müddetçe Kur'an da vahiyde anlaşılmayacaktır. Bu eserler bizi Resulullah ile tanıştırma, onun dili ile bize ulaşan Kur'an'a ulaştırma eserleridir," ifadelerini kullandı.

 

KÜLLİYENİN ÖZELLİKLERİ

Mehmetçik Mahallesi'nde 9 dönüm arazi üzerine büyük inşa edilecek olan Külliye, tamamlandığında 300 öğrenciye eğitim imkanı sunacak. Külliye bünyesinde şu alanlar bulunacak:

Bir cami

Bir Kur'an kursu

20 derslik

50 yatakhane

Kapalı spor salonu

Kapalı yüzme havuzu

Kütüphane

Mutfak

Yemekhane

Etkinlik alanları

İdari bilimler

Revir

Kantin

Bilgisayar odaları

Toplantı salonları

Ayrıca, külliye kendi elektriğini üretebilen yeşil enerji sistemi ile donatılacak.

 

PROJENİN AMACI VE HEDEFLERİ

Karaköprü İlçe Müftülüğü ve Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği, külliyenin en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyor. Proje, genç kızların Kur’an-ı Kerim'i ve İslami ilimleri öğrenmeleri için modern ve kapsamlı bir eğitim ortamı sağlamayı amaçlıyor. Külliyenin, öğrencilere hem dini hem de sosyal alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı sunması bekleniyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum