Haliliye Belediyesi ÇEVREFEST'te sıfır atık başarısını paylaştı!;

Haliliye Belediyesi ÇEVREFEST'te sıfır atık başarısını paylaştı!

Şanlıurfa’da Sıfır Atık Belgesini alan ilk Belediye olan Haliliye Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlenen ÇEVREFEST'te yerini aldı. Sıfır atık projeleriyle örnek olan Haliliye Belediyesi, yoğun ilgi gördü....

Haliliye Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST etkinliğine katıldı.

Ankara Millet Bahçesi'nde 6-9 Haziran tarihlerinde yapılan ÇEVREFEST’te yer alan Haliliye Belediyesi, örnek olan sıfır atık projelerini Ankara’da tanıtıyor. Hayata geçirdiği Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’da “Sıfır Atık Belgesi” alan ilk belediye olan Haliliye Belediyesi, çevre dostu projeleriyle ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Örnek teşkil eden Sıfır Atık Market’lerini Ankara’ya taşıyan Haliliye Belediyesi, kağıt ve karton atıklarını getiren ziyaretçilere, ürünlerin gramajı ağırlığında uyguladığı puan sistemiyle temizlik ürünleri hediye ediyor. Gençleri ve çocukları ise daha temiz bir dünya için bilinçlendirmeyi hedefleyen Haliliye Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda kurduğu geri dönüşüm basket potasını standa taşıyarak, “atığını at, hediyeni al” oyunu ile miniklerin ilgisini çekiyor. Sıfır atık serüveni kutu oyunu, hikaye kitapları, çevreci çocuk oyun seti, düdük, rozet ve şapka gibi çeşitli hediyeler ile çocuklara geri dönüşüm bilinci aşılanıyor.

BAKAN YARDIMCISI VE KAYMAKAM’DAN HALİLİYE STANDINA ZİYARET

Çevreci yatırımları ile fuarın gözde stantlarından biri olan Haliliye Belediyesi, Cografi İşaret ve Tescil Belgesi alınan culha ile Şanlıurfa’nın kültürünü de ziyaretçilere yansıtıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve Kırklareli Karakeçili İlçe Kaymakamı İbrahim Ergin, Haliliye standını ziyaret etti. Sıfır atık projelerini inceleyen ve culhaya ilgi gösteren Bakan Yardımcısı Varank ve Kaymakam Ergin, çevre dostu projeleri için Haliliye Belediyesine teşekkür etti. ÇEVREFEST’te yer alan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise vatandaşlarla bir araya gelerek, daha temiz bir dünya için Haliliye Belediyesi olarak hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Öte yandan, Haliliye Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sıfır Atık Marketler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “İyi Uygulama Örnekleri” arasında gösterilen 6 projeden biri olmuştu.

 

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum