Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden eylem;

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden eylem

Şanlıurfa’da Osman Bey Kampüsü’nde bulunan Tıp Fakültesi öğrencileri, fakültede ciddi eksikliklerin olduğunu ve fakülteye hemşirelik ve iki yıllık sağlık bölümlerinin taşınması kararına karşı seslerini duyurmak amacıyla önlük bırakma eylemi düzenledi....

Şanlıurfa – Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsü'nde bulunan Tıp Fakültesi öğrencileri, eğitimlerinde yaşadıkları ciddi eksiklikler ve fakülteye hemşirelik ve iki yıllık sağlık bölümlerinin taşınması kararına karşı seslerini duyurmak amacıyla eylem düzenledi.

 

FAKÜLTEDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN DİLE GETİRDİĞİ EKSİKLİKLER

Öğrenciler, fakültelerinde karşılaştıkları eksiklikleri şöyle dile getirdi:

“Tıp Fakültesi dönem 3’te, öğrenci sayısına oranla sınıf kapasiteleri yetersiz. Derslerde sınıfın yarısı hocayı görmeden sadece sesini duyabiliyor ve slaytı takip edebiliyor. Ayrıca, projeksiyon cihazları yetersiz ve sık sık arızalanıyor. Dönem 2’de,  aynı şekilde sınıf kapasiteleri yetersiz olduğu için giriş çıkış alanlarına masa sandalye eklenerek sayı tamamlanmaya çalışılıyor. Dönem 1’de amfi eksikliği nedeniyle konferans salonunda eğitim görüyorlar; bilgisayar, ses sistemi ve projeksiyon cihazları eski ve sık sık arızalanıyor.

 

PERSONEL EKSİKLİĞİ

Bahar döneminin başından beri sürekli eksilen memurlar nedeniyle öğrenci işleri fakülte dışına taşındı, elektrik teknisyeni başka yere transfer edildi. Eksikliklerin giderilmesi konusunda öğrenci temsilcileri devreye girmek zorunda kaldı.”

 

TAŞINMA KARARINA TEPKİ

Öğrenciler, bu eksikliklerin yanında Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne bağlı bölümlerin Tıp Fakültesi'ne taşınma kararı alınmasına tepki gösterdiler.

Taşınma kararı ile ilgili öğrencilerin dile getirdiği sorunlar ise şunlar:

“Dekanlık Binasının Kullanımı: Dekanlık binasının iki katı Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne verildi. Hocaların odasının karşısına duvar örülerek amfi yapılmaya çalışılıyor.

Laboratuvarların Kullanımı: İki laboratuvar, sınıf yapılmak amacıyla yıkıldı. İnşaattan dolayı bina sürekli toz altında kalıyor, sık sık su boruları patlıyor ve çalışma salonları, laboratuvarlar su baskınına uğruyor.”

 

ÖĞRENCİLERDEN EYLEM

Tıp Fakültesi öğrencileri, preklinik öğrencileri olarak "önlük bırakma" eylemi yaparak tepkilerini dile getirdi. Öğrenciler, "Amacımız hiçbir fakülteyi dışlamak değil, tek istediğimiz her öğrencinin kendi hakkı olan eğitimini en verimli şekilde kendi binasında alabilmesi" dediler.

 

ÖĞRENCİLER DESTEK BEKLİYOR

Öğrenciler, yaşadıkları sorunların çözülmesi ve alınan kararların gözden geçirilmesi için kamuoyunun desteğini bekliyor. Yaptıkları açıklamalarda, seslerini duyurmak ve eğitimlerinin aksamaması için yetkililere çağrıda bulundular. Öğrenciler, "Lütfen sesimizi duyurmamızda bize yardımcı olun" diyerek destek taleplerini yinelediler.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum