Şanlıurfa’da son 30 günde 9 intihar;

Şanlıurfa’da son 30 günde 9 intihar

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde son günlerde yaşanan üst üste intihar haberleriyle gündem olmaya başladı. İntihar eden şahısların farkı özellikleri ile dikkat çekiyor. Aralarında muhtar adayı, öğrenci, esnaf ve ev hanımı bulunuyor....

Kentte son bir ayda 9 kişi hayatına kendi elleriyle son verdi. Arallarında muhtar adayı, öğrenci, esnaf ve ev hanımının bulduğu intihar vakaların önünde bir türlü geçilmiyor.

İntihar eden vakalar dışından hemen her gün intihar teşebbüsünde bulunan şahıslar ikna yoluyla intihardan vazgeçiliyor.

Şanlıurfa’da son bir ayda 9 kişi, kendi canına son verdi.

KENDİNİ TAVANA ASARAK İNTİHAR ETTİ

Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesinde İddiaya göre, psikolojik sıkıntıları olan 25 yaşındaki S.B. isimli genç kız, evde kimsenin olmadığı zaman kendini tavana asarak intiha etti. Aile bireyleri eve geldiğinde genç kızı tavanda asılı halde görünce hemen indirdiler. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, daha öncede intihara kalkıştığı öğrenilen genç kızın hayatını kaybettiğini belirledi.

3.CÜ  KATTAN ATLAYARAK YERE ÇAKILDI

Viranşehir ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, henüz ismi öğrenilemeyen bir genç kız bilinmeyen bir nedenden dolayı kendisini beş katlı bir apartmanın 3. Katından aşağı atarak intihar etti.

SULAMA KANALINA ATLAYARK İNTİHAR ETTİ

Haliliye ilçesinde bulunan DSİ’ye ait sulama kanalında İddiaya göre, Büşra D. İsimli genç kız DSİ’ye ait sulama kanalına atlayarak intihar etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden ekipler, yaptıkları arama çalışmaları sonucunda, genç kızın cansız bedenine ulaştı.

TEK EL ATEŞ EDERK CANINA KIYDI

Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde temizlik personeli olarak çalışan S.K., mesai çıkışı evine gittikten sonra başına silahla tek el ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Olay, mesai çıkışından kısa bir süre sonra S.K.'nın evinde meydana geldi. Hastanede yoğun bakımda tedavi alınan işçi hayatını kaybetti.

TAVANDA ASILI HALDE BULUNDU

Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesi Alınan bilgiye göre 24 yaşındaki Sultan B. isimli genç kadın evde kimsenin olmadığı sırada henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tavana bağladığı iple kendini astı. Eve gelen yakınları Sultan B.’yi tavana asılı halde buldu. Yakınları daha sonra durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olayın yaşandığı bölgeye gelen sağlık ekipleri Sultan B. isimli kadının hayatını kaybettiği belirledi.

MUHTAR ADAYI KAFASINA SIKTI

Suruç ilçesine bağlı Dinlence kırsal mahallesinde göre Muhtar aday  Sedat D. isimli şahıstan ailesi uzun süre haber alamadı. Şahsın evine giden yakınları içeri girdiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı. 37 yaşında olan Sedat D. isimli şahıs evinde bulundurduğu silah ile intihar etmiş halde görüldü.  Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan muhtar kurtarılamayarak hayatını kaybetti

ÇATIDAN ATLAYARK İNTİHAR ETTİ

Karaköprü ilçesine bağlı Doğukent Mahallesinde 19 yaşındaki genç kadın iddiaya göre, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çatıdan atlayarak intihar etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi.

DAHA 16 YAŞINDAYDI

Bozova ilçesine bağlı Taşlıova Mahallesinde 16 yaşındaki kız çocuğu, silahla kendini vurdu. Kız çocuğunun kendini vurduğunu fark eden yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde kız çocuğunun yaşamını yitirdiği belirlendi.

2 ÇOCUĞU VARDI!

Suruç ilçesinde yaşanan olayda ise 35 yaşındaki S.D. isimli şahıs, silahla yaşamına son vermek istedi. İki çocuk sahibi şahsın psikolojik nedenlerden dolayı intihar etmek istediği iddia edilirken, olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. İntihar girişimi sonucu ağır yaralanan şahıs, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum