Şanlıurfa’da "Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme" eğitimi;

Şanlıurfa’da "Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme" eğitimi

Buğday hasadında yaşanan dane ve sap kayıpları, ülke ekonomisine yıllık milyonlarca lira kaybettiriyordu. Bu sorunun çözümü için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti ve Şanlıurfa'da "Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme" eğitimi düzenledi. Eğitimin kapanış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanlığı Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Kayhan İnan, "Verdiğimiz bu eğitimle dane kayıplarını önleyerek milli ekonomimize katkıda bulunacağız" dedi....

Artan nüfusumuzu doyurmak için kritik önem taşıyan buğday hasadında dane ve sap kayıpları adeta bir kabus gibiydi. Ülke ekonomisine yıllık milyonlarca lira kaybettiren bu sorunun çözümü için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.  Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı, Şanlıurfa'da "Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme" eğitimi düzenledi.

10-14 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa'da gerçekleştirilen eğitim, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ve Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü "Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme" programı kapsamında düzenlendi.

Eğitimde 37 personele, Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü (TAYEM) eğitmenleri tarafından biçerdöverlerin ayarlanması, kontrolü ve dane kayıplarının önlenmesi konularında bilgi verildi.

SERTİFİKA TÖRENİYLE EĞİTİM TAMAMLANDI

Eğitimin kapanış töreninde Tarım ve Orman Bakanlığı Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Kayhan İnan, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar da yer aldı.

“HASAT KAYIPLARI MİLLİ EKONOMİYE ZARAR VERİYOR”

Tarım ve Orman Bakanlığı Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Kayhan İnan, yaptığı konuşmada buğday üretiminin önemini ve hasat kayıplarının milli ekonomiye verdiği zararı vurguladı. İnan, "Verdiğimiz bu eğitimle dane kayıplarını önleyerek milli ekonomimize katkıda bulunacağız" dedi.

HEDEF: DANE KAYIPLARINI EN AZA İNDİRMEK

Bu eğitimle, hasat sırasında operatör hatalarından kaynaklanan dane ve sap kayıplarının önüne geçilmesi ve milli ekonomiye katkı sağlanması amaçlanıyor. Katılımcılar, aldıkları eğitimle biçerdöverlerin ayarlarını doğru şekilde yapabilecek ve hasat sırasında oluşabilecek kayıpları en aza indirecek bilgi ve beceriye sahip olacak.

 

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum