9 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı!;

9 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi beklenirken, özellikle Karadeniz'in kuzeyinde ve Marmara'nın güneyinde sağanak geçişleri öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı; vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu raporuna göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu ve özellikle Ankara ve Çankırı çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında kalacak.

Yağışların, özellikle Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Bolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklıkların kuzey ve batı kesimlerde mevsim normallerinde, iç ve güney kesimlerde ise 3-5 derece altında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın batıda kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz ve doğu kesimlerde ise batı ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, Bolu, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Karabük ve Düzce için sarı, Bartın ve Zonguldak için ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli sağanak ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları hatırlatıldı. Alınacak önlemler, olası zararların en aza indirilmesi açısından büyük önem taşıyor.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum