Urfa’da yüz binlerce paket sahte zirai ilaç ele geçirildi!;

Urfa’da yüz binlerce paket sahte zirai ilaç ele geçirildi!

Türkiye’nin en büyük tarımsal faaliyetinin icra edildiği Şanlıurfa’da, çiftçilere pazarlanmak üzere hazır halde yüz binlerce paket sahte zirai mücadele ilacı ele geçirildi. Sahte ve kaçak olduğu tespit edilen ürünlere el konulurken, ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı....

Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kayıt dışı faaliyette bulunulduğu değerlendirilen bir depoya baskın düzenledi. Cumhuriyet Başsavcılığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Maliye ve Emniyet’in de dâhil edildiği operasyonda, piyasa değeri milyonlarca lirayı bulan sahte ve kaçak tarım ilacı ele geçirildi.

Eyyübiye’de halk sağlığını korumak ve ticari faaliyetleri kayıt altına almak amacıyla kesintisiz denetime devam eden Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetledikleri depoda binlerce koli zirai mücadele ilacı, gübre, doluma hazır boş ambalaj ve etiketler, dolum ve paketleme üniteleri bulunduğunu tespit etti.

Eyyübiye Zabıtası, kayıt dışı faaliyeti tespit edilen depodaki ürünleri incelemeleri için Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerini de olay yerine çağırdı. Yapılan incelemede, söz konusu tarım ilaçları ve gübrelerin sahte ve kaçak olduğunun tespit edilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla olaya polis de müdahil oldu.

Piyasa değeri milyonlarca lirayı bulan sahte tarım ilacı ve gübre ile dolum ve paketleme ünitelerine el konulurken, söz konusu faaliyette bulunanlar hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum