Bakan Nebati'den KYK açıklaması;

Bakan Nebati'den KYK açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, KYK borçlarına ilişkin olarak Ekim ayında yasa çıkaracaklarını söyledi....

ŞANLIURFA- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ulusal bir televizyon programında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nebati, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarına ilişkin olarak ekim ayında Meclis açılınca torba yasa kapsamında sorunların çözüleceğini ifade etti.

Nebati'nin açıklamaları şu şekilde:

"4 milyon haneye doğal gaz ve elektrik desteği veriyoruz, 2022 yılında dar gelirlilerin doğal gaz ve elektrik kullanabilmeleri için 142 milyar TL'den vazgeçtik, şu anda Dünyada en fazla destek veren ülkelerin başında geliyoruz.

Dünyadan en çok hane halkını destekleyen, doğal gaz üreticisi olmayıp da destekleyen ülkeyiz. Yüzde 82'ye kadar desteklemeler söz konusu. Sadece doğal gaz ve elektrik düzenlemesi yapmadık. Kiralarda da yüzde 25'lik artış sınırı getirdik, bir miktar rahatlama sağladık. Gerek konut gerek kiralarda da normalleşme kendine gelmeye başladı. Ücretlerde yüzde 50'lik artış sağladık. Salgın döneminde dar gelirliler oldukça rahatladılar.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi yapılacak. Biz de KGF üzerinden de konut üretiminde desteklerimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz.

(KYK kredileri hakkında) ekim ayındaki ilk Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer müjdesini açıklamadığımız alanlar dahil olmak üzere torba yasada bunları çözeceğiz."

BİHA

 

 

       


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum