Şanlıurfa’da eczacılardan miting kararı;

Şanlıurfa’da eczacılardan miting kararı

Türk Eczacıları Birliği, aralarında Şanlıurfa Eczacı Odası’nın da bulunduğu 54 bölge eczacı odası ile ekonomik sorunlar nedeniyle kapanma tehlikesi yaşayan eczanelerin içinde bulundukları zorluklara ve eczacıların karşılanmayan mesleki talepleri nedeniyle 16 Ekim’de miting yapacağını açıkladı....

Türk Eczacıları Birliği (TEB) kamuda taleplerinin karşılıksız kaldığını belirterek eylem kararı aldı.

Türk Eczacıları Birliği ve aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 54 bölge eczacı odası taleplerinin karşılıksız kaldığını belirterek eylem kararı aldı.  TEB Başkanı Arman Üney, 54 bölge eczacı odası yöneticileriyle birlikte yaptığı açıklamayla 16 Ekim günü Ankara’da büyük bir miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Üney, 25 Eylül’ün Dünya Eczacılar Günü olduğunu hatırlatarak, bu yılın temasının ‘daha sağlıklı bir dünya için eylemde birleşmiş bir eczacılık’ olarak belirlendiğini söyledi.

“ECZANELER ‘ŞİMDİLİK’ AÇIK, SONRA NE OLUR BİLMİYORUZ”

Arman Üney, kamunun birinci basamakta halka en yakın sağlık hizmeti veren kuruluşların eczaneler olduğunu ve salgın döneminde kesintisiz hizmet sunduklarını hatırlattı.

Üney, gelinen ekonomik ortamda eczane ekonomilerinin bozulduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Biz bu sene eczacılık gününü bayram havasında kutlayamıyoruz ama tam da temasına uygun bir şekilde mesleğimize sahip çıkıyoruz. Çünkü mesleğimiz ekonomik tehdit altında. Bugün en temel işletme giderlerimizi dahi karşılayamadan, ecza depolarına olan borçlarımızı krediyle kapatarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Onun için “şimdilik” kaydıyla açığız diyoruz, çünkü yarın ne olacağını biz de bilmiyoruz”

Sağlık sistemi ve ilaç sunumuna yönelik çok sayıda öneri geliştirdiklerini ancak bunun kamu tarafından dikkate alınmadığını belirten Üney, sorunlarına yönelik adımların da yetersiz kaldığını ifade etti. Eczacılık mesleğinin devamı, hastalar adına eylem kararı aldıklarını belirten Arman Üney, mitinge eczacılar, eczane çalışanları, öğrenciler ve aileleriyle birlikte katılacaklarını söyledi.

ECZACILARIN TALEPLERİ

Eczaneler ve eczacılar için taleplerini tekrarlayan Arman Üney bu kapsamda; eczane ekonomilerinin iyileştirilmesi, barem sisteminin kaldırılması, ilaç yokluklarının önlenmesi, kamuda çalışan eczacıların mali durumlarının iyileştirilmesi, plansız, akademik ve altyapı eksiklerine rağmen açılan fakülte açılmaması taleplerini sıraladı.

ECZACILARA MESLEK HAKKI ÖDENMELİ

Eczanelerden genel sağlık sigortası kapsamında alınan ilaçlara yönelik olarak, “neredeyse fiyat farkı çıkmayan ilaç kalmadı” ifadesini kullanan Arman Üney, fiyat farklarının da her geçen gün arttığını vurguladı.

Üney ayrıca meslek hakkı ödemesi ve eczacıların sağlık hizmeti sunumuna dahil edilmesine yönelik taleplerini de öne çıkararak, “Bizler kronik hastalık takibi, aşılama hizmetleri gibi pek çok hizmet ile sağlık sisteminin geliştirilmesine katkı sağlayacak bir modelin başlatılmasını ve eczacılar olarak bu hizmetlerin karşılığında meslek hakkı verilmesini istiyoruz. Mesleğimize yapılan haksızlıklara dur diyoruz” şeklinde konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum