Emekli olduktan sonra antika eşyalarına yöneldi;

Emekli olduktan sonra antika eşyalarına yöneldi

Şanlıurfa’da 6 yıl önce karaciğer organ nakli sonrası sağlığını düşünerek emekliliğe ayrılan Mehmet Nusret Küçükbayrak, boş zamanını değerlendirmek için tutkunu olduğu antika eşyalara yöneldi. Hobi olarak başladığı antikacılıkta şimdi küçük bir dükkanda eşyalarını sergileyen Küçükbayrak’ın biriktirdiği eşyalar arasında paha biçilemez bir asırlık ürünler bulunuyor....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yaşayan Mehmet Nusret Küçükbayrak, 2016 yılında İl Afet Acil Şube Müdürlüğünde çalışırken hastalanarak karaciğer organ nakli oldu. Sağlık sorunları nedeniyle işinden emekli olan Küçükbayrak, bu tarihten sonra ilgi duyduğu antikacılığa başladı. Evinde birkaç antika eşya sergilen Küçükbayrak, zamanla biriktirdiği eşyaları Selahaddin Eyyübi Mahallesinde küçük bir dükkana taşıdı. Küçükbayrak, emeklilik hayatını, içerisinde paha biçilemez bir asırlık ürünlerin de bulunduğu antika dükkanında geçiriyor.

Mehmet Nusret Küçükbayrak, antikacılığa nasıl başladığını BİHAya anlattı.

Karaciğer organ nakli olduktan sonra sağlığını dikkate alarak emekli olduğunu belirten Mehmet Küçükbayrak, boş zamanlarını tutkunu olduğu antika eşyalarla geçirdiğini söyledi.
 

KÜÇÜKBAYRAK: ANTİKA EŞYALARA GÖNÜL VERDİM

“Ben bu antika eşyalara gönül verdim” diyen Küçükbayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eski eşyaları sevdiğim için ilk önce evimde toplamaya başladım. Yavaş yavaş antika eşyalar birikmeye başladı. Eş, dost ve arkadaşlar bana antika eşyalar getiriyorlardı. Sonra bu eşyaları internet aracılığıyla satmaya başladım. Bu arada tabii eşyalar bayağı bir birikti. Eşyalar evimdeki salona sığamıyordu artık. Evde olan iki banyodan birini depo olarak kullanmaya başladım.”

 

“HER YER ANTİKA EŞYA OLUNCA HANIM KIZDI”

Mehmet Nusret Küçükbayrak, evde her geçen gün artan antika eşyalardan eşinin şikayetçi olmaya başladığını belirterek, “Her yer antika eşya olunca hanım biraz da olsa kızıyordu, elbette haklılık payı vardı. Durum böyle olunca bende küçük bir dükkanda eşyaları sergilemek istedim ve eşyaları bu dükkâna taşıdım” dedi.

İş yerini aile dostlarıyla buluşma noktası olarak de değerlendirdiklerini ifade eden Küçükbayrak, “Burayı yazıhane olarak kullanıyoruz. Eski eşyalara meraklı olan insanlar gelip bakıyorlar, ilgi gösteriyorlar. Bazıları antika eşyaları görünce eski dönemleri hatırlıyorlar. Bu işi daha da geliştirmeye inanıyorum” diye konuştu.

Dükkanındaki eşyalar arasında bir asır öncesine ait malzemeler de bulunduğunu kaydeden Küçükbayrak, “Elimde Osmanlı döneminden kalmış ibrik bulunuyor. İbriğin üzerinde mühür ve desen var. Eskiden daha çok yaşlı insanların abdest alması için bu tarihi ibrikler kullanıyorlardı. Tarihi eserler arasında kömürle çalışan demir ütü var, ateşi içine doldurup demir ısındıktan sonra ütü yapılırdı. Bunlar var. Ben antika eşyaları seviyorum. Bu alanda tam bir antika ortamı oluşturacağım” ifadelerini kullandı.

Sinan ÖZDEMİR –Fadime KILDI /BİHA – ÖZEL HABER


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum